Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
Egyéb kategória Fő hírek Kézilabda Kiemelt

A folyamatos fejlődés a cél

  • október 20, 2021
  • 4 perc elolvasni
A folyamatos fejlődés a cél

A Gyáli BKSE egykori elnöke, Boda Imre nyugdíjba vonulását követően Tomori Győző kézilabdázó, a Dabasi Kézilabda Klub vezetőedzője vette át az elnöki feladatokat.

Tomori Győző, a Dabas MB1-es csapat vezetőedzőjét, a Gyáli Kézilabda Klub szakosztályvezetőjét 2021 áprilisától nevezte ki a képviselő-testület az egyesület elnökévé. Az NB1-es válogatott kézilabdázó tudatosan készült az edzői pályára, mesteredzői diplomát szerzett az egykori Magyar Testnevelési Főiskolán. A Gyáli Mi Újság szerkesztősége az új elnököt kérdezte a gyáli egyesület jövőjéről.

Milyen érzéssel töltötte el, hogy Önt kérték fel a Gyáli BKSE elnökségi feladatainak ellátására?

Először is nagy köszönettel és hálával tartozunk leköszönő elődömnek, Boda Imrének. A szinte semmiből valami újat és sikereset alkotni nem könnyű feladat, neki azonban sikerült.

Nagyon örülök és megtisztelve is érzem magam, hogy engem kértek fel az elnöki feladatra. Mindent megteszek, hogy a sikerhez vezető utat biztosítsam a szakosztályok és a tagok számára. Ebben igyekszem tevékenyen részt venni, segítő kezet nyújtani, hogy a fiatalok körében egyre népszerűbb legyen minden sportág, a tehetségeinket folyamatosan képezni, versenyeztetni tudjuk.

Milyen változások történtek az elmúlt 6 hónapban, amióta Ön az elnök?

Rövid idő telt még el, ismerkedem a helyi sajátosságokkal, feltérképeztem az egyesület szakosztályait, megismerkedtem az edzőkkel. A BKSE égisze alá tartozik ugyebár a kézilabda-, a kosárlabda-, a labdarúgás-, a mazsorett-, a ritmikus gimnasztika- és a röplabda szakosztály.

Konkrét változás a labdarúgás szakosztályon belül történt, új vezetőt neveztünk ki Kertész Mátyás személyében. Elkészült az egyesület hivatalos honlapja (www.gyalibkse.hu), amelyen keresztül megismerkedhetnek az egyesület munkájával, a szakosztályokkal. Ehhez kiegészülve elkészíttettük a sportklub egységes arculatát, így a mezek, logók, megjelenésünk dizájnját.

A jövőre nézve milyen tervekkel készül?

Szeretném átadni a gyáli gyermekeknek a sport-szakmai tudásomat, a sport iránti szeretetemet. Szeretnék továbbá, minél több fiatalt ösztönözni arra, hogy sportoljon. Meggyőződésem ugyanis, hogy a sportnak, elsősorban a tömeg- és szabadidősportnak, Magyarországon – pedagógiai és egészségügyi szempontból egyaránt – kiemelt szerepe van. A sport pozitív tulajdonságai nemcsak a testre, hanem a lélekre és a szellemre is hatnak. Amennyiben már gyermekkorban természetessé válik a rendszeres testmozgás, akkor nyilvánvalóan preventív hatása van, kevesebb megbetegedés alakulhat ki.

Ezidáig nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítanunk a szülőkkel, nagyon jó közösség kovácsolódott össze. Azon dolgozunk az együletben, hogy ez a jó kapcsolat a jövőben is még erősebb legyen. Fontosnak tartom a szülőkkel és a gyermekekkel való jó kapcsolat megtartását, hiszen akkor a gyermek is szíves jár az edzésekre, a szülő is szívesen hozza egy szerető közösségbe. Ennek kiemelt szerepe van manapság, ugyanis ha egy jó életközösséghez tartozunk, akkor nagy esély van arra, hogy a gyermeket távol tartja a káros szenvedélyektől (drogtól, dohányzástól, alkoholtól), hasznosan vezeti le a felgyülemlő feszültséget, agresszivitást, lelkileg és szellemileg is kiegyensúlyozottabbá válik, tudatosabban éli az életét.

Tomori Győző 1984-ben született, nős, két gyermek édesapja. A gyáli sportéletben ismerősen cseng a neve, nevéhez köthető a kézilabda sportág beindítása. Erős vezetői vénával megáldott, ambiciózus, energikus fiatalember, aki már saját munkaterületén bizonyított, és most a Gyáli BKSE Sportegyesület sikereiért vállal áldozatokat. Azért dolgozik majd, hogy a gyáli sportélet még inkább fellendítse.

Sok sikert kívánunk munkájához, hajrá Gyál!