Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
Labdarúgás

Az Országgyűlés válogatottjának vendége volt a gyáli öregfiúk!

  • október 12, 2021
  • 2 perc elolvasni
Az Országgyűlés válogatottjának vendége volt a gyáli öregfiúk!

Október 4. nagy nap volt a Gyáli BKSE BLSZ III. osztályában szereplő öregfiúk csapatának életében. Az a megtiszteltetés érte ugyanis az „öregeket”, hogy a jelenlegi és egykori képviselőkből, országgyűlési dolgozókból, hivatalnokokból álló Parlament SE otthonába, az ELMŰ sporttelepre látogathattak, ahol felkészülési mérkőzésen léphettek pályára az Országgyűlés csapata ellen.

A jó hangulatú, gólgazdag, barátságos mérkőzésen végül három góllal bizonyultak jobbnak a gyáliak az 5-10 évvel idősebb átlagéletkorú országgyűlési csapatnál.

A hazaiaknál – többek között – pályára lépett dr. Kövér László (az Országgyűlés elnöke), Pánczél Károly (az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottsága elnöke, 1993 és 2014 között Gyál alpolgármestere), dr. Bácskai János (egykori országgyűlési képviselő, 2010 és 2019 között Ferencváros polgármestere), dr. Papcsák Ferenc (egykori országgyűlési képviselő, 2010 és 2014 között Zugló polgármestere, a Magyar Nemzeti Bank Felügyelőbizottságának elnöke), Szabó László (a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke) is.

A találkozónak külön pikantériát adott, hogy két átfedés is volt a csapatok között, hiszen dr. Sándor Tamás (az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának titkárságvezetője) és Szondi László (az Országgyűlési Őrség egykori tagja) a Gyáli BKSE mellett 2014 óta az Országgyűlés válogatottjának is tagjai, így az első félidőben az egyik, míg a másodikban a másik csapatban rúgták a bőrt.

A találkozót a helyszínen tekintette meg Véber György, az Újpest kétszeres magyar bajnok, Magyar Kupa- és Szuperkupa-győztes játékosa, illetve Prukner László, a Kaposvári Rákóczi FC, a Ferencváros, illetve a Zalaegerszegi TE korábbi vezetőedzője.

Parlamenti Sportegyesület – Gyáli BKSE     5-8     (1-4)