Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
Fő hírek

Együttműködési megállapodást kötött az FTC a Gyáli BKSE-vel

  • január 26, 2022
  • 3 perc elolvasni
Együttműködési megállapodást kötött az FTC a Gyáli BKSE-vel

Együttműködési megállapodást írt alá 2022. január 25-én a Gyáli Sportcsarnokban Görög Zsolt, a Ferencvárosi Torna Club Kézilabda Akadémiájának ügyvezető igazgatója, valamint Tomori Győző, a Gyáli BKSE elnöke. Az együttműködéssel mindkét fél nyerhet, hiszen a nagynevű ferecvárosi klub rengeteg szakmai tapasztalattal és tudással segítheti a gyáli szakosztályt az utánpótlás nevelésben, amiért cserébe a gyáli tehetséges gyermekek a későbbiekben az FTC keretét erősíthetik tudásukkal.

Tomori Győző, a Gyáli BKSE elnöke, ezekkel a szavakkal méltatta a megállapodást:

A gyáli kézilabda egyesületnek ez egy nagyon nagy eredmény és egy továbblépési lehetőség a nálunk sportoló fiatalok számára, hogy egy ilyen nagymúltú klubbal sikerült egy megállapodást összehoznunk, mint a Ferencvárosi Torna Club. Az együttműködésnek köszönhetően a gyerekek kiválasztásra kerülhetnek az akadémiai rendszerbe, ahol a Ferencváros színeiben sportolhatnak tovább, amennyiben megfelelnek a kritériumoknak.

A továbbiakban célunk az, hogy a Ferencváros szakmai stábjától átvehessük a bevált dolgokat és beillesszük a saját utánpótlásunkba.

Görög Zsolt az FTC Kézilabda Akadémia ügyvezető igazgatója elmondta:

Az FTC Kézilabda Akadémiának egy nagyon fontos stratégiai szempontja, többek között az, hogy a partnerhálózatokat fejlesszük, bővítsük és azokat az előre mutató, hatékony együttműködéseket megtaláljuk más sportszervezetekkel is. Valamint fejlesztési szempontból is jó megállapodásokat kössünk, és azt gondoltuk, hogy a Gyáli BKSE nagyon jó partnerkapcsolat ahhoz, hogy az utánpótlásunkat fejleszteni tudjuk közösen és megtaláljuk azokat a tehetséges, fiatal játékosainkat, akiket ki tudunk nevelni és közösen tudjuk az életútjukat menedzselni.

A tárgyalások során nagyon fontos volt, hogy sportszakmai és fejlesztési kérdésekben illeszteni tudtuk az elképzeléseinket és az akadémiánk vállalni tudja, hogy módszertani vagy egyéb sportspecifikus képzési területen segítséget tud nyújtani a Gyáli BKSE-nek.

Nagyon fontos továbbá az is, hogy a gyáli egyesület földrajzi elhelyezkedése rendkívül előnyös az akadémiánkhoz, mivel nagyon fontos szempont a családoknak a zavartalan élete, így nem kell változtatniuk a lakhelyükön.

Az eseményen részt vett Mihály Attila, a Ferencvárosi Torna Club szakmai igazgatója, valamint Pápai Mihály polgármester, aki szintén nagy előrelépésnek tartja, hogy a helyi sportélet egy ilyen színvonalú, nagymúltú klubbal kerül kapcsolatba, ami méginkább inspirálja majd a gyáli fiatalokat.