Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
Mazsorett

Évértékelő – több helyszínen, online is zajlottak az edzések a mazsiknak

  • január 4, 2022
  • 5 perc elolvasni
Évértékelő – több helyszínen, online is zajlottak az edzések a mazsiknak

A 2021-es évünket is sajnos a Covid határozta meg. Három szövetség tagjai is vagyunk: ezek a Magyar Majorette Szövetség, a Magyar Twirling Szövetség és a Pest megyei Mazsorett Szövetség. Utóbbinál teljesen elmaradtak ebben az évben a szokásos megmérettetések, az első két szövetség pedig online formában rendezte meg versenyeit.

Az aktuális járványügyi intézkedések miatt azonban nem volt egyszerű a felkészülésünk sem. „Székhelyünk”, a gyáli Bartók Béla Általános Iskola tornatermében nem edzhettünk több mint egy éven át, így más helyszíneken próbálkoztunk. Ezúton is köszönjük a Gyáli Közösségi Háznak, hogy szívesen és gyorsan befogadtak minket, termet biztosítottak nekünk. Ez a helyiség azonban versenyzőinknek szűkösnek bizonyult, így megfordultunk a Gyáli Sportcsarnoktól kezdve az Ady iskolán keresztül az Eötvös iskoláig, sőt, a piactéren is. Közben online edzéseket is biztosítottunk a gyerekeknek, hogy folyamatosan fentartsuk a motivációt, edzettségi szintet.

A nehézségek és a sokszor bizonytalan edzéshelyszín ellenére nagyon szép eredményeket értünk el idén. A legnagyobb hazai versenyen, a XX. Magyar Mazsorett Bajnokságon 3 versenyszámmal indultunk:

Vada Virág-Varga Ágnes: Senior bot duó-trió kategóriában 1. helyezést értek el!

Krizsán Mercédesz: Senior bot szóló kategóriában 5. helyen végzett!

Senior bot csapat kategóriában pedig bronzérmesek lettek a lányok!

A Mazsorett-sport világbajnokság és Merry Majorette Európa Kupa eredményei:

VADA VIRÁG ÉS VARGA ÁGI – ARANY MINŐSÍTÉS – senior bot duó

SENIOR BOT CSAPAT – IV.helyezés

KRIZSÁN MERCÉDESZ – V.HELYEZÉS- Senior bot szóló

A Magyar Twirling Szövetség idén online kihívásokat rendezett. Versenyzőink az első fordulóban így szerepeltek:

Haladó szint:

Varga Ágnes -Vada Virág: ARANY minősítés

Vada Viola Panna: ARANY minősítés

Dobos Petra: EZÜST minősítés

Kezdő szint:

Golyha Nikolett: EZÜST minősítés

Második kör eredményei:

Golyha Nikolett ARANY minősítést ért el kezdő szinten.

Dobos Petra BRONZ minősítést kapott haladó szinten.

Vada Viola Panna pedig ARANY minősítést érdemelt ki szintén haladó szinten.

Az utolsó forduló eredményei:

Kezdő szint: Golyha Nikolett: ezüst minősítés

Haladó szint: Vada Viola Panna: ezüst minősítés

Vada Virág-Varga Ágnes: ezüst minősítés

A 3 fordulóból álló kihívás ezzel véget ért. A mezőny igen erős volt: 17 egyesület 186 gyakorlatát bírálta el 5 pontozóbíró. Niki összesen 1 arany és 2 ezüst minősítést szerzett. Panka 2 arannyal és 1 ezüsttel zárt. Ezzel összesítve az 5.helyen végzett! Petra 1 ezüst és 1 bronz minősítést kapott.(2 fordulóban vett részt). Virág és Ági párosa pedig 1 arany és 1 ezüst minősítést ért el(2 forduló után ). Így ők a 8.helyen zártak összesítve. Nagyon büszkék vagyunk a lányokra, rengeteget dolgoztak.

Augusztusban twirling versenyzőink a World Baton Twirling Federation GRAND GALA eseményén képviselték hazánkat egy rendkívül színvonalas produkció keretében. Majd szeptemberben egy twirling továbbképzésen is részt vettek egyesületünk tagjai.

2021 szeptemberében végre visszatérhettünk szeretett tornatermünkbe, így újult erővel indultak el az edzések. Az edzőgárda is bővült 2 fővel, így jelenleg 4 tréner irányítja a munkát. Átalakítottuk csoportjainkat is: létrehoztuk egy versenyzői, illetve egy szabadidős csapatot. Előbbiben kötelező versenyezniük a gyerekeknek a twirling és mazsorett versenyeken, ők több edzésen vesznek részt, már el is kezdték a koreográfiákat a jövő évre. Utóbbiban pedig a kezdők kapnak helyet, akik természetesen, ha szeretnének és szépen fejlődnek, átmehetnek majd a versenyző csapatba, de rájuk főleg a fellépések, és a kisebb megmérettetéseken számítunk.

Szerencsére szeptemberben sok új kislány kezdett megismerkedni a mazsorett-sporttal, de nagyon bízunk benne, hogy idén már lesz lehetősége megszervezni a BKSE-nek a sportágválasztó családi napot és más, közös programot, ahol még többen kedvet kapnának a táncoláshoz. Még nagyon sokan nem tudják, mi is az a mazsorett és twirling, mivel és hogyan dolgozunk. Ezen jó lenne változtatni!

Reméljük, 2022-ben már személyesen izgulhatunk a versenyeken, ezekre készülünk.

20. születésnapi gálánkat is szeretnénk megtartani júniusban. Szóval, van feladat bőven 2022-ben is! 🙂

Boldog, táncban gazdag új évet kívánunk mindenkinek!

Kőrös-Nyíri Dóra

Mazsorett szakosztály-vezető