Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
Fő hírek Kézilabda Kiemelt Labdarúgás

BKSE hírek

  • szeptember 11, 2024
  • 5 perc elolvasni
BKSE hírek

A Gyáli BKSE csapatai számára megkezdődött az új szezon, és az edzők értékelései alapján már most izgalmas és fordulatokban gazdag mérkőzésekre került sor. A kézilabda és labdarúgó csapataink vegyes eredményekkel indítottak, de mindegyik gárda bizonyította, hogy tele van potenciállal és elhivatottsággal. A következő beszámolókban az edzők osztják meg gondolataikat, tapasztalataikat és értékeléseiket a szezon eleji mérkőzésekről, kiemelve a csapatok teljesítményét, a sikereket és a fejlesztendő területeket.

Kézilabda

FU16
Csütörtökön U16-os csapatunk megkezdte a bajnoki szezont, ahol első ellenfelünk a Dabas együttese volt. Az első félidőt kapkodó, pontatlan támadójáték és gyenge védekezés jellemezte, ennek eredményeként a szünetben háromgólos hátrányban voltunk (11-14). A második félidőre azonban feljavult a védekezésünk, és támadásban is felgyorsult a játékunk, így a végén 28-21 arányú győzelmet arattunk. A siker kulcsa egyértelműen a második félidőben mutatott védekezés volt.

FU18
U18-as csapatunk szombaton Lajosmizsére látogatott az első fordulóban. Az első félidő gyengébb teljesítménye után a második játékrész gyorsabb tempója biztos győzelmet hozott: Mizse KC II. – Gyáli BKSE 27-44 (15-18). A találkozón 12 mezőnyjátékos is betalált, ami szintén a csapatmunka erősségét bizonyítja.

LU18
Az idei első bajnoki mérkőzésen az Abony csapatát fogadtuk. A rendkívül izgalmas összecsapáson váltakozott a vezetés, az utolsó öt percben még az ellenfél állt jobban. A lányok azonban kitűnően reagáltak, és az utolsó percekben 5-1-es szériát produkálva megnyerték a mérkőzést. Bár rengeteg hiba tarkította a játékot, a védekezés jól működött. Gratulálok a lányoknak!


Labdarúgás

U13
A Gyáli BKSE U13-as csapata a Dabas 2 ellen játszott, és fölényes, 16:1-es győzelmet aratott. Bár a mérkőzés elején még kapkodó volt a játék, később a srácok megnyugodtak, és kis passzos játékkal egyre több helyzetet alakítottak ki. A fejlődési lehetőségek közül kiemelendő, hogy a gyorsabb passzjátékra kell törekedni, de a csapat hozzáállása és egymás támogatása példaértékű volt.

U14
Az U14-es csapatunk szoros mérkőzésen 5:4 arányban győzte le a Kelen Talent együttesét. Az összecsapás izgalmakkal teli volt, sok kihagyott helyzettel és egyéni hibákkal. A srácok folyamatos hátrányból álltak fel, ami nagy kitartásról tanúskodik. Bár még sok a tennivaló, az eddigi közös munka eredménye már látható. Külön gratuláció illeti Vanya Balázst, aki négy gólt szerzett.

Öregfiúk – Gyáli BKSE

Győzelem a nyitányon
Az öregfiúk csapatunk két cserével állt fel a bajnokság nyitófordulójában, ahol Molnár Jenő vezető góljával gyorsan megszereztük az előnyt. A félidő döntetlennel zárult (2-2), de a második játékrészben Egri Csaba két góljával végül 4-3-as győzelmet arattunk a Hangos SE ellen. A mérkőzés során több nagy helyzetet is elpuskáztunk, de a csapat hősies küzdelemmel megszerezte a három pontot.

Fájó vereség a Testvériség ellen
A Testvériség elleni mérkőzésen csapatunk sérülésekkel és eltiltásokkal sújtottan, vészkapussal és újoncokkal állt fel. Jól indult a találkozó, György Pisti révén korán vezetést szereztünk, de az ellenfél gyorsan válaszolt, és végül 6-4 arányban diadalmaskodott. A második félidőben már nem tudtunk felzárkózni, a csapat inkább a külső körülményekkel foglalkozott, semmint a játékkal. A szezon további részében nagyobb összpontosításra és csapatmunkára lesz szükség.


Összegzés
A Gyáli BKSE csapatai vegyes eredményekkel kezdték az idényt, de minden csapatban megvan a potenciál a fejlődésre. A kézilabdások szép győzelmeket arattak, míg a labdarúgók számára a sikeres szezon kulcsa a további kitartás és csapatmunka lesz. Gratulálunk minden játékosnak és köszönjük a szurkolók támogatását!