Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
Fő hírek Kosárlabda Labdarúgás

BKSE hírek

  • január 25, 2023
  • 5 perc elolvasni
BKSE hírek

Az elmúlt hét a kosarasokról és a futsal bajnokságokról szólt.

Kosárlabda

Szombaton és vasárnap is két-két mérkőzés várt csapatainkra.

Szombaton gyermek csapatunkkal utaztunk Budakeszire. Az első mérkőzésünk reggel 9 órakor kezdődött. A Gyömrő csapatával játszottunk egy amolyan felhozó mérkőzést. Nagy tudáskülönbség volt a két csapat között, amit szép játékkal ki is használtunk.

Gyömrői FTSE-Gyáli Apródok 69:7

A második mérkőzésünk előtt volt időnk megtekinteni a jövendőbeli ellenfelünket. Láttuk, hogy kemény mérkőzésre számíthatunk. Nem is alakult másképp. Bár nagyon jól kezdtük a mérkőzést, köszönhető Balázs és Edina játékának. Viszont miután Edina 4 faultot is beszedett, kezdett feljönni az ellenfél. Sajnos a játékvezetők sem nekünk kedveztek. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy míg az ellenfél 28, mi csupán 9 büntetőt dobhattunk. A személyi hibáknál is hatalmas eltérést tapasztaltunk. Taksony 9 hibával, mi 18 hibával rendelkeztünk. Ennek ellenére megnyugtató 13 pontos előnnyel zártuk az első negyedet. A második negyedben Hanna labdafelhozatalai, passzai és Sára pontjaival csupán két pontot vesztettünk. A félidőben megnyugtattuk magunkat és persze a csapatot is. Balázs tovább cikázott a pályán és lassan mindenki beletette a legjobb tudását. Így újabb nyert negyedet sikerült abszolválni. Az utolsó negyedben ugyan feljöttek egy picit ránk, de sikerült a végére felállni és újabb nyert negyeddel magabiztos sikert arattunk. Gratulálunk mindenkinek, mert mindenki küzdött, hajtott és ennek nyomán ismét feljebb léptünk egy csoporttal.

Gyáli Apródok-BDTSE Taksonyi Ördögök B 58:41

Vasárnap is két mérkőzést rendeztünk a kis ékszerdobozunkban.

Az U15-ös lányok kezdték a vasárnapi etapot. Azzal a Szigetszentmiklós csapattal játszottunk, akikkel múlt héten pénteken egy számunkra borzasztó csatát vívtunk.
Most viszont csak dicséret illeti a társaságot. Mindent megcsináltak, amit edzőik kértek.
Az első, amit szerettünk volna, hogy az akkor dobott 12 pontot megsokszorozzuk. Ez már az első félidőben sikerült a dobott 17 pontunkkal. A második félidőben is tartottuk magunkat. Egy szuper 3. negyedet csináltunk, ahol csupán 9 pont volt a különbség (11:20). A 4. negyedre elfáradtunk, de nagyon sokat tanultunk és büszkék vagyunk rájuk. Kiemelkedő teljesítményt Bora és Dóri nyújtott, de mindenki rendesen odatette magát. Nem sikerülhetne, ha edzésen nem így dolgoznának. Csak így tovább.

Gyáli Amazonok-BKG Szigetszentmiklós 33:115

A második mérkőzést az U15-ös fiúk játszották a Computerbontók csapatával. Nehéz a mérkőzésből sok pozitív dolgot kiemelni, Marci és Zotya hozzáállása mind az edzésekhez, mind a mérkőzéshez talán az egyetlen. A mérkőzésről: egy nagyon jó, összeszokott csapat ellen játszottunk és voltak biztató momentumok, de ezek tényleg csak pillanatok voltak.

Gyáli Lovagok-Computerbontó KK 42:84

Labdarúgás

U9

U9-es csapatunk a hétvége folyamán Vecsésen vett részt egy 6 csapatos tornán és, ha már részt vett akkor remek játékkal előrukkolva, 4 győzelemmel és 1 döntetlennel meg is nyerte a kupát.

Íme az eredmények:

– Gyáli BKSE – Veresegyház 2:1

– Pécel – Gyáli BKSE 1:3

– Gyáli BKSE – Zugló BVSC 2:2

– Pestújhely – Gyáli BKSE 0:4

– Gyáli BKSE – Vecsés 5:0

A kondíció, a pályán belül és kívül mutatott fegyelem, illetve a helyenként szemet gyönyörködtető összjáték jellemezte a csapatot. Egyénileg mindenki hozzá tudott tenni a tőle elvárt és kért módon. Remekül visszajött az edzésmunka minden játékelemben.

Amiben javulnunk kell, az mindenképp a labdakihozatal, a hátsó alakzat magabiztosabbá tétele (higgadt labdakezelés, társ pontosabb megjátszása).

A tornán külön címben részesült Lakits Bendegúz, aki rengeteg futás, illetve gól mennyiséggel segítette a csapat jó szereplését. Büszkék vagyunk a gyerekekre és biztosak vagyunk benne, hogy sok hasonló eredményben lesz még részünk.

U17

Az U17-es csapatunk a hétvégén Szigetszentmiklóson futsal mérkőzéseken vett részt. Az első mérkőzésünk Páty egyesülete ellen volt. A srácok nagyon fegyelmezetten játszottak követve a tanultakat, gyönyörű gólokat szereztek és 5-0-ra le is győztük az ellenfelünket. Ebből 4-gólt Marxer Zoltán szerzett, 1-et pedig Varga Dániel. A második mérkőzést Törökbálint ellen játszottuk, ahol szintén gyönyörűen játszottunk és 11-0-ra magabiztos győzelmet szereztünk. Nagyon büszkék vagyunk a srácokra, pontosan azt játszották amit gyakoroltunk és 0 kapott góllal hoztuk le a hétvégét.