Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
Fő hírek Kézilabda Kosárlabda Labdarúgás

BKSE hírek

  • április 20, 2023
  • 12 perc elolvasni
BKSE hírek

Tovább folytatódtak a tavaszi bajnokságok a húsvéti szünet után. Új lendületet kaptunk, kéziseink, kosarasaink és focistáink a legkisebbektől a legnagyobbakig, kiemelkedő egyéni és csapat teljesítményt nyújtottak.   

Kézilabda

Legkisebbek a pályán

Szombaton a mi kis hazánkban, Gyálon rendezték meg a legkisebbek tornáját.

Kicsi fiaink a Maglód ellen nagy küzdelemben maradtak alul, Dabas csapatát szemet gyönyörködtető játékkal verték meg.

Délután a 9 éveseké volt a parketta: két sima győzelemmel mehettünk haza.

Jók: Gáspár Levente, Domokos Balázs, Zelenák Dávid, Egry Botond, Marton Koppány, Pápai Márk, Vaiser Bence

LU11

Vasárnap hazai pályán lépett pályára leány U11-es csapatunk.

Az első mérkőzést az Aranyszarvas ellen játszottuk, akik játékstílusuknak köszönhetően igen jó ellenfélnek bizonyultak. Támadásban sokszor megleptek bennünket, de a gyors ellentámadásainkat szerencsére nem mindig tudták hatástalanítani.

A második mérkőzésen a Vecsés csapatával mérkőztünk meg. Sajnos ezen a mérkőzésen nem voltunk önmagunk. Nagyon lassú és bátortalan játékot játszottunk. Ennek ellenére győzedelmeskedtünk.

A hétvégén számomra kiemelkedő teljesítményt nyújtott Hriczu Luca, akire igen büszke vagyok.

Összességében elmondható, habár nem a legjobb arcunkat mutattuk meg ezen a hétvégén, viszont védekezésben több elemet is láthattunk a héten tanultakból.

FU11

Vasárnap az U11-es csapatunk Dömsödre látogatott el, ahol az első meccset a Vecséssel játszottuk. A meccs első pillanatától kezdve nem volt kérdéses a győzelmünk, 24 gólt lőttek a fiúk, és mindösszesen 1 gólt kapott a kapuban parádézó Molnár Kristóf. 

Ezzel a lendülettel mentünk el a szünetre és fejben már a Szigetszentmiklós 2-es csapata ellen készültünk. A meccsen mindent megcsináltuk, amit terveztünk, védekezésünk szinte áthatolhatatlan volt, támadásainkat jól variáltuk, kevés olyan támadás volt a meccsen, amiből nem született gól. Nagyon büszke vagyok mindenkire, hisz a napot dupla győzelemmel zártuk, így a hazaút nagyon jó hangulatban telt.

Csapat tagjai: Molnár Kristóf, Szentpéteri Konor, Fekete Marci, Fegyó Szabolcs, Szabó Benjámin, Zagyva Olivér, Balog Bence, Marton Magor, Kis László, Lakatos Márton, Horváth Gergő, Csepécz Ákos, Nagy Zsombor

LU13

2023. 04. 16. vasárnap LU13 bajnoki forduló

Dunaújvárosi AC-Gyáli BKSE= 15:21 (7:13)

Inárcs-Örkény KC-Gyáli BKSE= 23:14 (7:6)

Dunaújváros ellen nagyon jó támadó játékkal, gyors befejezésekkel sok jó egyéni teljesítménnyel eredményesek voltunk, azonban rengeteg elhárítható távoli átlövés gólt kaptunk, a sáncolás is egyik fő védekezési elem, ami ma gyenge volt.

A hazaiak ellen figyelmetlen kezdés után 4 gólos hátrányból feljöttünk, ami sok energiát kivett a csapatból. A második félidő első 10 percében fordítani is tudtunk, de ezt követően a hajrá nem sikerült, bátortalan lett a játékunk, amit az ellenfél kíméletlenül kihasznált.

FU15

FU15-ös csapatunk az elmúlt hétvégén a Vecsés és a Hort csapatával játszott.

Az első mérkőzésen nagyon álmosan kézilabdáztunk, döntetlen eredmény született. Fejben nagyon gyengék voltunk, nagyon sok 100%-os helyzetet kihagytunk, ez mind a koncentráció hiányát mutatja. 

A második mérkőzésen rendeztük a sorokat, bár 3 góllal kikaptunk, de sokkal jobb hozzáállást láthattunk a fiúktól. 

Vár még ránk két forduló ebben az évben, mind a két alkalommal sokkal jobban kell koncentrálni, ha eredményesek szeretnénk lenni.

Ifi fiú

Az elmúlt hétvégén Tökölre látogattunk ifi csapatunkkal bajnoki mérkőzésre.

A szerényebb képességű ellenféllel szemben meghatározó csapatmunkával, néhány jó egyéni teljesítménnyel meggyőző sikert arattunk. Reméljük ez a győzelem jó motíváció lesz a következő hetekre.

Ifi lány

Sikerült nagyarányú győzelmet aratnunk a Budafok csapatával szemben. Külön öröm, hogy a csapat minden mezőnyjátékosa tudott gólt szerezni. Gratulálok a lányoknak, ezen a héten kimagaslóan teljesítettek.

Végeredmény: Budafok-Gyál  15-36

Felnőtt lány

Csütörtökön játszottuk a Pest megyei felnőtt bajnokság utolsó fordulóját. Fiatalos csapatunk ezzel a győzelemmel kiharcolta az első osztályban való bent maradását. A küzdés, és a csajok hozzáállása meghozta a várt eredményt. Reméljük a következő szezonban már rutinosabbak leszünk, hiszen rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtunk a felnőtt mezőnyben is!

Végeredmény: Gyál- Dunavarsány 36-29

Kosárlabda

A hétvégét a felnőtt csapatunk kezdte. A Budapesti Bikák voltak az ellenfeleink. A mérkőzésen végig vezetve, az utolsó negyedet kivéve, megérdemelt győzelmet arattunk. A sokpontos közönségszórakoztató mérkőzésen Molnár Dániel teljesítménye kiemelkedett, aki 6 darab hárompontost is elhelyezett a Bikák gyűrűjébe.

Gyáli BKSE-Budapesti Bikák U23 91:81

Pontszerzőink: 

Szabari Krisztián 28/6 Molnár Dániel János 25/18 Kállai Vince 17/3 Szána-Kis Patrik 13/9 Németh Ruben Dávid 6 Kármán Örs 2 pont

Vasárnap az Országos Gyermekbajnokság utolsó fordulójára került sor Telkiben. Két mérkőzést játszottunk. Az elsőt a Parthus SE csapatával, akikkel idén már többször is találkoztunk, de ez idáig nem sikerült legyőznie minket. Most sem alakult másképp. Meggyőző szép játékkal még ilyen arányban is megérdemelt sikert arattunk. 

Gyáli Apródok-Parthus SE/A 79:21

Pontszerzőink:

Bélteky-Tóth Bence 18 Balázs Krisztofer 17 Stoica Edina16 Fekete Sára 11           

Szira Zétény 5 Hajdu Heszna 4 Bauer Balázs 4 Kun Marcell 2 Kiss Hanna 2 pont

A második mérkőzésünket pihenő nélkül közvetlenül játszottuk. A dolgunkat az is nehezítette, hogy nem volt cserénk és hiába a könnyedebb első mérkőzés azért lehetett látni, hogy előbb utóbb el fogunk fáradni.

Az SZKHSE csapatával még nem találkoztunk így csak azt láthattuk, hogy csak fiúkból állnak, akik gyorsak és volt egy nagyon testes emberük is. Ennek megfelelően az első negyed nagyon kiegyenlített volt. A fiú sorunk döntetlent játszott. A lány sorunk következett és itt lehetett érezni, hogy kissé megijedtek a lányok így sajnos hátrányba kerültünk. A félidei büntetődobások sem segítettek rajtunk. A harmadik negyed ismét a fiúké volt. Remekül sikerült a negyed eleje és közepe. Sikerült felhozni és már már úgy tűnt, hogy sikerül egyenlíteni is, de a sok egyéni hibát követően már 10 pontos hátrányba kerültünk. A végére jöttek a lányok, akik hatalmasat küzdve egy 9:0 ás rohammal majdnem megfordították a meccset. Gratulálunk a csapatnak mert nagyon nagy erőket mozgósítottak a győzelemeért, ami sajnos végül nem sikerült.

SZKHSE U12-Gyáli Apródok 48:46

Pontszerzőink:

Balázs Krisztofer 12 Stoica Edina Mária 8 Fekete Sára 8 Hajdu Heszna 7

Bélteky-Tóth Bence 6 Bauer Balázs 2 Szira Zétény 2 Szabó Zora 1 pont

Labdarúgás

U7

Az időjárásnak hála a második tavaszi Bozsik fesztivál is zökkenőmentesen zajlott.

Három csapattal indultunk. Mindegyik csapatunk a közép haladó csoportba játszott, ennek köszönhetően a gyerekeknek igazi „örömfociban” volt részük. Nagy arányú győzelmeket arattunk.

Az ellenfelek nem okoztak túl nagy ellenállást számunkra. A mai napon az U16-17 esek edzője Borsos Ádám segített a csapatok irányításában. Különdíjban részesült Csernák Zétény és Sebők Ákos.

U13

A Gyáli BKSE U13-as csapatai bajnoki mérkőzést játszottak a hétvégén. Az első csapat a Taksony csapatát fogadta szombaton.

Egyenlő erők küzdelmét hozta a mérkőzés. 

Végre velünk hasonló erősségű csapattal kerültünk szembe és az egész mérkőzésen kiegyenlített játék folyt.

Kétszer is sikerült egyenlítenünk, de sajnos kicsit rutintalanok voltunk és a kulcs passzoknál, illetve a ziccereknél rossz döntést hoztunk, aminek vereség lett a vége. Illetve a hozzáállásunk a mérkőzéshez is hagyott kivetni valót, de ezen remélem tudunk javítani a hétközi edzésen.

Gólszerzők: Orbán Máté, Sztojka János

A második csapatunk vasárnap a Felsőpakony csapatát fogadta.

Itt már nem volt baj a hozzáállásunkkal, a srácok a szívüket, lelküket kitették a pályára.

Nem ismertek elveszett labdát és csere nélkül is sikerült a bravúr. Vert helyzetből fordítva 1-3-ról 4-3-ra nyertünk.

Gyáli BKSE – Felsőpakony 4-3

Gólszerzők: Orbán Máté 3, Sztojka János 1

U15

U15-ös csapatunk a múlt héten 2 mérkőzést is játszott hazai pályán. Az első meccset Dabas- Gyón csapata ellen játszottuk, nagyon fűtött minket a vágy, hogy megmutassuk, hogy sokkal jobb csapat vagyunk, mint egy hónappal azelőtt amikor súlyos vereséget szenvedtünk. A mérkőzés egy jó tempójú, lüktető, fordulatos találkozóra sikeredett, ahol mi próbáltuk a saját játékunkat ráerőltetni az ellenfélre, ami többször is sikerült, ők pedig hosszú átadásokkal próbáltak mögénk kerülni. Két ilyen átadásból 2 gólos előnyre tettek szert, de a félidőig ezt sikerült kiegyenlíteni, így 2-2-vel vonultunk szünetre. A második félidőben tovább folytatódott a férfias, de sportszerű küzdelem, ahol ismét ellenfelünk szerzett vezetést (2-3). Itt nagyobb fokozatra kapcsoltunk és teljesen beszorítottuk őket, sikerült is megfordítani az eredményt (4-3) Csepeli Bendegúz 2 góljával, aki mesterhármast ért el a mai találkozón. Sajnos utána büntetőt hibáztunk, a gyóniak viszont egy elfutásból kiegyenlítettek a végén, így döntetlen (4-4) eredmény született.

Gyáli BKSE-Dabas Gyón 4 – 4

Gólszerzők: Horváth M. Csepeli B. 3

Szombaton a pont nélkül álló Inárcs VSE csapatát fogadtuk. Azt kértem a srácoktól, hogy vegyék komolyan a mérkőzést és próbáljuk meg rövid passzos játékkal területeket támadva az ellenfél mögé kerülni. Jól kezdtük a mérkőzést gyorsan vezetést szereztünk, amit a szünetig megtoldottunk még 3-mal, így 4-1-el vonultak a csapatok pihenőre. A második félidőben ellenfelünk beállt védekezni, mi pedig az elején nem tudtuk feltörni ezt, kértem a srácokat, hogy nyissunk területet, több oldalváltás legyen, így sikerült végül megbontani őket és magabiztos győzelmet aratni.

Gyáli BKSE-InárcsVSE: 10-2 (4-1)

Gólszerzők: Bodó G. 4, Hadrik M. 2, Tirpák D., Furculita L., Bakó B., Juszku B.

Gratulálok Bodó Gerinek a mester 4-eshez, valamint Hadrik Milánnak, aki megszerezte első góljait (rögtön 2-őt), Juszku Botondnak, aki szintén az első gólját szerezte a csapatban és a csapat többi tagjának is, akik becsülettel végig dolgozták a hetet és a mérkőzéseken is odatették magukat! Megyünk tovább előre a megkezdett úton!

Gratulálunk Mindenkinek, Hajrá Gyáli BKSE!