Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
Labdarúgás

Győzelemmel kezdtek az öregfiúk!

  • március 8, 2022
  • 3 perc elolvasni
Győzelemmel kezdtek az öregfiúk!

Március 7-én este metsző hidegben kezdte meg a bajnokság tavaszi idényét a Gyáli BKSE öregfiúk csapata a jó erőkből álló, középmezőnyben tanyázó Testvériség SE ellen. A találkozó első harmadában a hazaiak irányítottak, több szép támadást  vezettek és a 18. percben meg is szerezték a vezetést. Szerencsére azonnal sikerült egalizálni Végvári László nagyon okos, átemelős találatával. A hátralévő 20 percben mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de 1-1-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben inkább mezőnyjáték folyt, a kapuk kevésbé forogtak veszélyben, viszont ahogy közeledett a találkozó végét jelző hármas sípszó, úgy vált egyre feszültebbé a hangulat. Mindkét fél döntésre akarta vinni a dolgot, így igazán parázs küzdelmet láthatott volna a publikum, amennyiben a nagy hideg miatt nem választották volna az otthon melegét ezen a hétfő estén.

Végül hat perccel a vége előtt a csapat gólfelelőse, Magyari Gábor értékesített egy ziccert, és mivel a hazaiak a hátralévő rövid időben már nem tudtak komoly nyomást kifejteni, így nagyot küzdve, olykor-olykor tetszetős játékot produkálva hozta el a gyáli csapat a három pontot a Szántóföld utcából.

Érdekesség, hogy a gyáli öregfiúk 2010 óta íródó modern kori történetében ez volt a 100. bajnoki győzelem.
Ennek eléréséhez a gárdának 231 mérkőzésre volt szüksége (100 győzelem, 24 döntetlen, 107 vereség). A csapat összesített gólaránya 622-620.
A századik győzelem alkalmával a Testvériség SE vendégeként a következő 13 játékos lépett pályára: Sándor T. – Szabó V., Guttyán G., Gáspár A. – Szondi L., Bánki Z. (Mihályi F.) – Egri Cs., Végvári L., Halász L. – Magyari G., Farkas L. (Czellahó Á.)

Testvériség SE-Gyáli BKSE 1-2 (1-1)

G.: Végvári

Magyari

Az öregfiúk hazai mérkőzései a szezonban:

március 21. 19.30: Gyáli BKSE-Monor SE

április 4. 19.30: Gyáli BKSE-Margitsziget

május 9. 19.30: Gyáli BKSE-Issimo SE

május 23. 19.30: Gyáli BKSE-Inter04