Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
Egyéb kategória

Nyugállományba vonult a Gyáli BKSE elnöke

  • október 3, 2021
  • 3 perc elolvasni
Nyugállományba vonult a Gyáli BKSE elnöke

Interjú Boda Imrével

 

A Kiváló Gyáli Sportolói Díj megítélésének, valamint nyugdíjba vonulása alkalmából a városvezetés köszöntötte Boda Imrét, a Gyáli Baráti Kör Sport Egyesület egykori elnökét. Boda Imre az augusztus 20-án tartott városi megemlékezésen nem tudott részt venni, így szeptember elsején, a Gyáli Polgármesteri Hivatalban vette át a díjat. A köszöntés során a Gyáli Mi Újság főszerkesztőjének alkalma volt pár kérdést feltenni a válogatott labdarúgónak.

  Gratulálunk  a  díjért,  mit  jelent  az  Ön  számára  az  elismerés

– Köszönöm szépen! Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy az elmúlt évek munkájáért nekem ítélte Gyál Város Önkormányzata a díjat. A gyáli sportéletben nyújtott tevékenységemet mindig is szakmai elhivatottságból végeztem, ezért meglepetésként ért, amikor értesítettek a kitüntetésről.

– Összefoglalná a labdarúgó pályafutását?

  6  évesen  kezdtem  a  Törökszentmiklósi  Vasas  Egyesületben, majd 14 évesen az MTK-ba igazoltam. 1980-ban mutatkoztam  be  az  első  csapatban,  ahol  1987-ig  190  bajnoki  mérkőzésen  szerepeltem  és  58  gólt  szereztem.  Ezt  követően  5  évre  Görögországba  igazoltam,  ahol  az  1988–89-es  idényben  a  görög  bajnokság  gólkirálya  lettem 20 góllal. Mindez idő alatt a magyar válogatottban 1986. és 1989. között nyolc alkalommal szerepeltem, három gólt szereztem. 1986-ban egyszeres válogatott lettem. Majd 1993-ban hazatértem a BVSC színeiben.

– Hogyan került kapcsolatba a Gyáli BKSE-vel?

  Még  játszottam,  amikor  felhívtak,  hogy  lenne-e  kedvem  segíteni  a  csapatnak.  Fél  évet  játékosként  voltam  tagja az egyesületnek, majd 2001-től az egyesület elnökeként folytattam tevékenységemet 20 éven keresztül.

  Mivel  tölti  a  napjait?  Jelen  maradt  az  életében  a  sport?

– Görögországban tevékenykedek a volt csapatom akadémiáján  dolgozom,  mint  szakmai  igazgató.  Szeretek  a  gyerekekkel foglalkozni, mindig is fontos volt számomra a sportélet, így örömömre szolgál, hogy kint is folytathatom, az utánpótlás nevelését, irányítását.

Nyugdíjba  vonulása  alkalmából  ezúton  is  kívánunk  sok, boldog, a családja körében eltöltött éveket!