Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
Ritmikus gimnasztika

Ritmikus Gimnasztika szakosztály

  • augusztus 24, 2021
  • 4 perc elolvasni
Ritmikus Gimnasztika szakosztály

Kunné Weninger Mildrednek hívnak. A Gyáli BKSE RG szakosztály vezetője.

Pályafutásomat a Csepeli RG klubban kezdtem 6 évesen. Többszörös Ritmikus Gimnasztika válogatott voltam. Részese voltam a junior és felnőtt válogatottnak egyaránt.

Szorgalmasan és kitartóan dolgoztam, így rengeteg külföldi versenyen vettem részt, eredményesen. Ezáltal bejártam a világot is. Edzőm Tettamanti Adrienne volt, aki jelenleg is a legjobbakat, a felnőtt válogatottat edzi. Részt vettem több Európa illetve Világbajnokságon is. Többek között a felnőtt válogatott tagjaként itthon, a Papp László Sportarénában tartott 2003-as kvalifikációs Világbajnokságon is, ahol az Athéni olimpiára való kijutás volt a cél.

A junior válogatott csapat edzője, aminek korábban szintén a részese voltam, Kovács Andrea és Tettamanti Adrienne voltak. A későbbiekben a felnőtt válogatottnál Fekete Annamária és egy orosz hölgy, Marina Ignatieava vezették az edzéseket, illetve egy kitűnő és elismert balettmester segítette a munkánkat. Ezáltal a legjobbaktól tanulhattam. A sportpályafutásom befejeztével a tanulmányaimra összpontosítottam, majd a későbbiekben gyerekek tanításával kezdtem el foglakozni az ország második legeredményesebb egyesületénél. Mostanra viszont önállósodtam és több éve sikeresen működnek az edzéseim Gyálon.

Ha szeretné, hogy kislánya megismerkedhessen az egyik legszebb és legnőiesebb sportággal, keressenek bizalommal. Szeretettel várok minden kis és nagylányt az edzéseimen.

 

Célom:

Bár a Ritmikus Gimnasztika szakosztály frissen csatlakozott a Gyáli Baráti Kör Sport Egyesületéhez, évek óta sikeresen működnek az edzéseim.

Az egyesület elsődleges célja az aktív mozgás, az egészségtudatos életvitel fontosságának hangsúlyozása és a sport megszerettetése a lányokkal. Továbbá a ritmikus gimnasztika népszerűsítése, új tehetséges kislányok felkutatása, és a későbbiekben versenyeken, fellépéseken való részvétel, eredményes szereplés.

 

Az edzések rövid ismertetése   

Az edzést futással, szökdeléssel és járásgyakorlatokkal kezdjük, majd a klasszikus balett célgimnasztikának megfelelő előkészítő, bemelegítő gyakorlatokat végezzük. Ezt követi a lazítás. 

Az edzés fő része, a szerkezelési, egyensúlyfejlesztési, ugró vagy akrobatikus gyakorlatok tanulása, továbbfejlesztése. Eleinte a kötél és a karika váltja egymást hetente, később a labda, a szalag és legutolsó sorban a buzogány. 

Az edzést erősítéssel, és egy levezető nyújtással fejezzük be, hogy az izmok megtartsák a rugalmasságukat. Az erősítést szintén szerrel végezzük (kötéllel, vagy labdával), és párban.

A ritmikus gimnasztikával fejlődnek a gyermek mindazon tulajdonságai, amelyek a harmonikus mozgáskultúrájának kialakulását elősegítik.

Akarva-akaratlanul kifejlődik az igény a jó megjelenésre, a helyes testtartásra és a szép nőies mozgásra. A sportteljesítményen kívül mozgástökéletesítésre törekszik, és mozgásanyaga, mint testi, lelki és szellemi eszköz hozzásegíti a művészi mozgáskultúra kialakulásához.