Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
Kosárlabda

BC Knights

  • augusztus 24, 2021
  • 3 perc elolvasni
BC Knights

A szakosztály elindulásától (2018) az alapgondolat, hogy felmenő rendszerű programot hozunk létre a legalacsonyabb korosztálytól, megteremtve a lehetőséget a későbbi minőségi és bázisteremtő kosárlabda oktatás elérésének.

Két bázison, a gyáli Ady Endre Iskola, valamint a gyáli Bartók Béla Iskola tornateremében pallérozódunk. Reményeink szerint, felmenő rendszerben egyszer a gyáli Sportcsarnok is elérhetővé válik számunkra.

Ezekben a korosztályokban (U8, U10) a versenyeztetést eleinte nem MKOSZ, hanem NEA alapból szervezett regionális bajnokságokban oldjuk meg.

A lányokkal a soroksári bázisú Törekvés SE versenyein vettünk részt (2020-ban magasan az elsők lettünk). A fiúkkal, illetve vegyes csapattal a kőbányai Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia által kiírt bajnokságban versenyeztünk, ahol olyan nagynevű budapesti utánpótlás csapatok mellet, mint a házigazdák, a Csata DSE, Vasas, BLF, Radobasket, Megyeri Tigrisek a tizenhat csapat között mindkétszer a tisztes középmezőnyben (9., illetve 7. hely) végeztünk.

A 2021-2022 szezon kezdetét ítéljük reálisnak arra, hogy az MKOSZ U10, illetve U12 korosztályainak vetélkedőit is megcélozzuk.

Edzéseinket iskolák (Bartók, Ady) tornatermeiben tartjuk, amik 2020. március 15.-e óta folyamatosan zárva tartanak. Mivel a szakosztálynak nincs anyagi lehetősége egy csarnok bérleti díjára, illetve kosárlabda sportszakmai szempontból a Bartók Iskola tornatermét ideális környezetté varázsoltuk, a lehetőségeink korlátozottak. Csak reménykedni tudunk abban, hogy ezek az áldatlan állapotok egyszer megszűnnek, s folytathatjuk tevékenységünket. Előreláthatólag ez 2021. szeptemberétől így lesz.

A legjobbjainknak átigazolási lehetőséget biztosítunk a Törekvés SE (lányok), illetve a Zsíros Akadémia (fiúk) színeibe, mivel ezekkel a klubbokkal „gentlemens agreement” alapú megállapodásaink vannak. Természetesen, aki megszereti a miliőnket, azoknak is tudunk továbbfejlődési lehetőséget biztosítani.

Célunk a sport általi fejlődés, nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy ne csak a sportban, de a tanulmányokban is elől járjanak a kosarasaink. A sport nem mehet a tanulás kárára, sőt, a sport erősíti, javítja a gyerekeink képességeit a jobbá fejlődéshez.

Ebből is fakadnak csapatneveink (Lovagok – fiúk, Amazonok – lányok), hiszen a lovagiasság elveit beépítve formáljuk őket.

Rövid- és középtávú cél, hogy a járványügyi intézkedések feloldásával végre folytathassuk sportszakmai tevékenységünket, visszacsábítva minden érdekeltet, valamint az említett két korosztályban az MKOSZ által kiírt bajnokságban is végre rendszeresen részt tudjunk venni, leghamarabb 2021 szeptemberétől.