Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
Fő hírek Kézilabda

Veretlenül fejezték be a szezont a kézis serdülők

  • május 25, 2022
  • 3 perc elolvasni
Veretlenül fejezték be a szezont a kézis serdülők

Az idei szezon utolsó mérkőzése után kijelenthetjük, hogy a Gyáli BKSE kézilabda szakosztályának serdülő fiú csapata egyetlen vereség nélkül játszotta végig az idényt, így megnyerve a bajnokságot, ami azt is jelenti a csapat számára, hogy jövőre egy osztállyal feljebb kerülnek. Pocsai Rajmundot, a bajnokcsapat edzőjét kérdeztük arról, hogy sikerült-e elérni a szezon elején kitűzött célt.

Igen, sikerült egész szezonban azt a kitűzött célt elérni, melyet én és a fiúk saját magunkkal szemben állítottunk, hogy nyerjük meg a bajnokságot.

Az, hogy ezt sikerült veretlenül abszolválni, már csak hab a tortán.

Ez azt jelenti a jövőt tekintve, hogy osztályt váltunk, harmadosztály után jövőre másodosztályban fognak versenyezni a srácok. 

Hány évesek most a fiúk és hány évesen kezdtek a BKSE-ben kézilabdázni? Saját nevelésnek mondhatjuk őket?

Büszkék vagyunk arra, hogy csak és kizárólag helyi, tehát gyáli játékosok alkotják a keretet. Ez a tény mindenképpen növeli az elért helyezés érdemét.

2004-2007-ig terjed ki ennek a korosztálynak a versenyeztetési korhatára, ami azt jelenti, hogy a jövő évben a 2004-es születésű játékosokon kívül, a többi srác még serdülő korosztályú lesz.

Mennyi munka van a sikeres szereplés mögött? Heti hány edzésen vesznek részt?

Ez a társaság két játékos kivételével teljes egészében heti három alkalommal játszik mérkőzést, és emellett négy alkalommal edzünk.

Ez azt jelenti, hogy konkrétan többet vannak együtt, mint a családjukkal.

Ezért is alakult ki egy nagyon jó közösség, lehet azt mondani, hogy a pályán harcostársak, azon kívül pedig barátok lettek.

Milyen jövő várhat a srácokra, ha lelkesedésük továbbra is ilyen lendülettel viszi őket? Szeretnének profi sportolók lenni?

Én azt gondolom a jövőjük a saját kezükben van. Határ lehet a csillagos ég!

Azt gondolom az egyesület minden feltételt biztosít, mind a játékosok, mind az edzők számára a megfelelő munka elvégzéséhez.

Jó alapanyag ez a korosztály, és ha továbbra is ilyen fegyelmezett, és alázatos munkát végeznek, azt gondolom lehet köztük, aki akár magasabb szinten is megállja majd a helyét.

Büszkék vagyunk arra, hogy ebben a korosztályban már volt válogatott behívó is, illetve folyamatosan kapnak ajánlatokat, de mivel itt jól érzik magukat és megfelelő képzést kapnak, nem gondolkodnak a váltáson.

Kik a bajnokcsapat játékosai?

Bodnár Ákos
Bodó Levente
Csatári Bence
Farkas Dávid
Holló Milán
Kaizer Botond
Kajtár Dominik
Kotroczó Balázs
Kovács Szebasztián
Lőrincz Szebasztián
Nagy Ivó Bendegúz 
Nagy Sándor Máté
Orsós Ármin
Pintér Dominik
Polgár Dávid
Suki Máté
Váradi Palotai Ákos
Vargyas Balázs
Zagyva Levente

Gratulálunk minden játékosnak és edzőjüknek az eredményhez!