Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
Fő hírek Kézilabda Kosárlabda Labdarúgás

BKSE hírek

  • március 14, 2023
  • 12 perc elolvasni
BKSE hírek

Legkisebb kézilabdásaink is pályára léptek, női csapatunk újabb sikert könyvelhetett el a felnőtt bajnokságban. Kosaras gyermek csapatunk két közvetlen egymás után megrendezésre kerülő mérkőzésen is szépen helyt tudott állni. Labdarúgóinknak pedig elkezdődtek a kültéri bajnokságok, szép eredményekkel.

Kézilabda

FU8-9

Végre március 12-én a 8 és 9 évesek is pályára léphettek az MKSz által kiírt bajnokságban.

A legkisebb fiúk reggel fél 9-kor és 9-kor, a nagyobbak pedig délután 4 és 5 órakor meccseltek a Dunaharaszti Sportcsarnokban. Nagy érdeklődéssel és izgalommal gyülekeztek a Pindurok a korai találkozó ellenére a gyáli csarnok előtt már fél 8-kor.

A helyszínre érve gyors öltözés és melegítés után Maglód csapatával került sor az első találkozóra, amely sorsolás azért is szerencsés volt, hiszen a felkészülés alatt többször is alkalmunk volt edzőmérkőzésen játszani a maglódiakkal. A mérkőzésen végig a gyáliak akarata érvényesült és 5 találattal sikerült győztesként elhagyni a meccs végén a pályát.

Kicsi pihenő után a neves utánpótlásbázis hírében álló gyömrőiekkel találta szemben magát a picinyek hada. Ezen a meccsen szoros küzdelemben egy góllal tudtak a fiúk nyerni.

Jók voltak: Bíró Balázs, Marton Koppány (kapuban), Zelenák Dávid is eredményes volt, aki a legfiatalabb igazolt játékosunk jelenleg. Gólt lőtt még Mészáros Áron.

A délutáni forduló a kilenc éveseké volt: Kispesttel játszottunk egy nem hivatalos meccset, mivel az ellenfél igazolásai körül némi bonyodalom támadt. Ezt a mérkőzést 5 találattal nyerte csapatunk, míg a későbbi, Cegléd ellenit 2-3 góllal.

Jók:

Pápai Márk, Bíró Balázs, Marton Koppány (ezúttal mezőnyben volt eredményes), Vaiser Bence kapuban.

Legkisebb csapataink is jól fejlődnek, játékosaink értik, érzik a kézilabdázás varázsát, nagy lelkesedéssel játszanak.

Igazán hasznos hétvégét tudhatunk magunk mögött.

LU11

Szombaton ismét pályára léphetett a lány U11-es csapatunk.

A Dabas és a Gyömrő csapatával mérkőztek meg lányaink.

Dabas ellen nagyon szépen játszottunk. Sok-sok szép megoldással találkoztunk a mérkőzés folyamán. Ugyan az eredményt nem számoljuk ezen a szinten, de egyértelműen győzelmet arattak a lányok.

Gyömrő ellen egy igazán küzdelmes mérkőzést játszottunk. Méltó ellenfélre találtunk. Ezen a mérkőzésen is nagyon szép helyzeteket alakítottunk ki. Védekezésünk is keménynek bizonyult.

Sok esetben volt azonban pontatlan átadásunk, illetve a visszarendeződéssel is olykor meggyűlt a bajunk.

Nagyon sokat vállalt magára Faragó Amira és megcsillogtatta tudását Markovics Laura is. A kapusainkra ma is nagyon büszkék lehetünk.

FU11

Számunkra rendhagyó módon szombaton délután játszottuk az U11-es fiú csapattal a mérkőzéseket. Az első meccsünkön meg is látszott sajnos, nem találtuk a helyünket a pályán. Molnár Kristóf a kapuban parádézott, ennek köszönhetően végig meccsben tudtunk maradni és csak a hajrában maradtunk alul. A második meccs előtt átbeszéltük, hogyan lehetne jobban csinálni és a kezdő sípszónál egy teljesen új csapat lépett pályára. Koncentrált játékunknak köszönhetően végül a második meccsünket 4 góllal megnyertük!

LU13

2023. 03. 12. vasárnap Gyál, LU13 bajnoki forduló:

09:00 Gyáli BKSE-Alsónémedi SE= 18:35 (4:21)

14:30 Gyáli BKSE-Csepel KSE= 42:12 (12:5)

Alsónémedi ellen félszeg kezdés és folytatás az I. félidőben. A II. félidei eredményhez kommentárt sem kéne fűzni: 14:14! Mindennél jobban bizonyítanak ezek a számok és a felfogásban a két játékrész közötti különbség. Többször mondtam: vérszegény felfogás az ellenfelet támogatja, ugyanazzal a csapattal játszott az ellenfelünk, mégis döntetlen lett a II. félidő. Mi lett volna a végeredmény, ha az elsőben bátrabbak vagyunk: döntetlen vagy szoros meccsen győzünk. Tanuljunk belőle!

A Csepel KSE ellen győzelem, igaz gyengébb ellenfél ellen, de elfogadható gólkülönbséggel. Felszabadult és eredményes játék volt, öröm volt látni, hogy nem alkudtunk meg győzelmecskével. Az első félidő 12:5, a II. félidőben 20:7. Rá tudtunk tenni itt is lapáttal, tehát van erőnlétünk és akaratunk. Kivétel nélkül az összes játékos nagyszerű teljesítményt nyújtott!

Női ifi/felnőtt

Ifi

Vasárnap Mogyoródra utaztunk az ifjúsági bajnokság következő fordulójára! 

Magabiztosan végig uralva a mérkőzést sikerült megszereznünk a két pontot. Nagyon jól működött a 3:2:1-es védekezésünk és végre megfelelő agresszivitással dolgoztak a lányok!

Az utolsó percig lendületesen játszottunk és nem kényelmesedtünk bele az eredmény láttán. A csapat minden tagja játéklehetőséget kapott! 

Mogyoród- Gyál      33-52

Felnőtt

Újabb sikert könyvelhetünk el a felnőtt bajnokságban, hiszen szombaton sikerült győzelmet aratnunk a Solymár csapatával szemben. A mérkőzés összes hibájával együtt, ez igazi csapatmunka volt! 

Gyál- Solymár 39-36

Kosárlabda

Kosaras csapataink szombaton játszottak összesen 4 mérkőzést.

Gyermek

Elsőként gyermek csapatunk lépett pályára Budaörsön, ahol két mérkőzést játszottunk egymás után.

Az első mérkőzést a Parthus csapata ellen vívtuk, akikkel már korábban is játszottunk egy igen szoros mérkőzést. Szerencsére nem aludtunk bele a meccsbe és végig magabiztosan játszottunk és arattunk meggyőző győzelmet.

Gyáli Apródok-Parthus SE/A 68:37

Pontszerzőink: Balázs Krisztofer 25, Stoica Edina 15, Bélteky-Tóth Bence 8, Szira Zétény 4, Jánvári Abigél 4, Hajdu Heszna 4,Révész Erik 4, Bauer Balázs 2, Kuni Bendegúz 1, Szabó Zora 1 pont.

Egyből pihenés nélkül következett a második mérkőzésünk a Taksony csapata ellen. Egy nagyon kiélezett mérkőzésen nagyszerűen küzdve sikerült kétvállra fektetni a jó erőkből álló ellenfelünket.

BTDSE Taksonyi Ördögök B- Gyáli Apródok 43:45

Pontszerzőink: Balázs Krisztofer 14, Stoica Edina 8, Bauer Balázs 7, Bélteky-Tóth Bence 6, Jánvári Abigél 5, Kuni Bendegúz 4, Hajdu Heszna 1 pont.

Felnőtt

Délután 2 órakor megyei felnőtt csapatunk mutatta meg magát hazai pályán. A Pilis Basket csapatát fogadtuk, ahol egy nagyon agresszív csatát láthattak a nézők. Mind támadásban mind védekezésben nagyon kemény csata volt. A Pilisnek mindenképp nyernie kellett ahhoz, hogy a felső házban folytassa a küzdelmeket. Ez végül sikerült is nekik, így ők ott, mi pedig az alsóházban folytatjuk.

Gyáli BKSE-Pilis Basket 71:88

Pontszerzőink: Szána-Kis Patrik 26/15, Szabari Krisztián 21/3, Molnár Dániel 9/3, Farkas Tamás 7/3, Kállai Vince 6, Németh Ruben 2 pont.

U15

Zárásként az U15-ös fiaink léptek a pályára szintén hazai környezetben. Ez volt az alsóházi rájátszásunk első mérkőzése. Az ellenfél a Vác csapata volt, akik a másik csoportban küzdöttek, így teljesen ismeretlenek voltak nekünk. Nagyon magasak voltak, de ettől még nem kellett volna nekünk éppen ennyire megijedve, bátortalanul játszanunk. Sajnos az elmúlt időszakban hullámvölgyben van a csapat, dolgozunk rajta, hogy megint megtaláljuk a helyes utat.

Gyáli Lovagok-Optofit Vkb Vác 61:94

Pontszerzőink: Éger Márton 16, Kirschner Patrik 15, Cziffra Dániel 15/3, Szabó Zoltán 8, Szabó Dániel 2, Gál-Ritzl Milán 2, Makkay János 1 pont.

Labdarúgás

U9

Szombaton a Gyáli BKSE U9-es csapata Békásmegyeren járt egy 6 csapatos tornán, ahol sikerült megszerezni az első helyet veretlenül. Nagyon ügyesen hajtottak és küzdöttek a meccsen, ami a legpozitívabb, hogy szünetben is pihentek és fejbe készültek a következő meccsre. Amiben sokat kell fejlődnünk: gyorsítani a játékon és a kapu előtti helyzeteket sokkal jobban kihasználni.

Különdíjban részesült Lakits Bendegúz a tornán nyújtott kiváló teljesítményéért.

Gyáli BKSE- Erdőskert 3:0

Gyáli BKSE-Pécel 1:1

Gyáli BKSE-Hatvan 3:0

Gyáli BKSE-Esztergom 3:0

Gyáli BKSE-Vecsés 4:1

U13

A Gyáli BKSE U13-as csapatai megkezdték a tavaszi szezont nagypályán.

Az I-es csapat szombaton Örkénybe látogatott. Orkán szerű szélben léptek pályára a csapatok és attól tartottunk, hogy nem alakul ki folyamatos játék az erős szél miatt. Az első két negyedben így is történt. Gyűrték egymást a csapatok és nemcsak egymással, de az időjárással is meg kellett küzdeni. Szerencsére még a félidő alatt sikerült szereznünk két gólt, ami megnyugtatott minket. Szünetben arra kértem a srácokat, hogy próbáljanak laposan passzolni egymáshoz, és ne ívelgessék a labdát, mert szembe szélben játszottunk. Így is történt, ami további gólokat eredményezett.

A vége gyáli győzelem lett ebben az ítéletidőben.

Örkény – Gyáli BKSE 0 – 6

Gólszerzők:

Tirpák Domonkos 2

Oláh Krisztián 2

Görög Szabolcs

Géczy Zsombor

A Gyáli BKSE II-es csapata vasárnap Szigetszentmiklósra látogatott. Itt már remek idő fogadta a csapatokat. Kíváncsian vártuk a mérkőzést és izgatottan is, hiszen a srácok többségének ez volt élete első bajnoki mérkőzése. 5 újoncot avattunk, amire büszkék lehetünk. Óriási bizonyítási vággyal vágtak neki a mérkőzésnek és egy-egy jó megoldás után öröm volt látni a boldogságot az arcukon. Szívüket-lelküket vitték fel a pályára és hatalmasat küzdöttek a fiúk, de ne felejtkezzünk meg a csapat többi tagjáról se, akiket ugyanúgy elragadott a hév, mint az újoncokat és együtt küzdöttek a mérkőzésen.

Igaz most vereséget szenvedtünk, de jövő héten javíthatunk vasárnap hazai pályán.

Gólszerzők:

Kovács Sándor

Mikula Rikárdó

Sztojka János

illetve a negyedik gólunkat öngólnak írták, de azt is Sztojka János szerezte.

U17

A hétvégén megkezdődött az U17-es bajnokság. Ecser csapatát látogattuk meg. A srácok egész héten keményen edzettek, hisz győzni szerettek volna. Elkezdődött a mérkőzés és már az elején látszott, hogy mi uraljuk a játékot.
A 9. percben Jakab Máté meg is szerezte az első gólt. Eddig a gólig a labda talán nem is volt az ellenfélnél.
Majd a 20. percben az ellenfél jött egy szabadrúgással körülbelül a félpálya környékéről. Itt már egy kicsit lazának érezték a meccset a srácok és elaludtak, így tehát kaptunk egy óriási potya gólt. Szerencsére ez felrázott minket és elkezdtünk játszani. Viszont rengeteg helyzetet kihagytunk, amin dolgozni is fogunk a jövő héten.
A mérkőzés további részében szétlőttük az ellenfél kapuját és 15-1 re győzni tudtunk.
A góllövők:
Jakab Máté (2)
Török Gábor (1)
Kovács Milán (1)
Baráth András Levente (7)
Géczy Huba (1)
Monostori Dániel (1)
Jónás Róbert (2)

Gratulálunk Mindenkinek! Hajrá Gyáli BKSE!

Előző

Következő