Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
Fő hírek Kézilabda Kosárlabda Labdarúgás

BKSE hírek

  • március 22, 2023
  • 10 perc elolvasni
BKSE hírek

Folytatódnak a bajnokságok.

Kézilabda

LU12

2023. 03. 19. vasárnap Székesfehérvár, KÖFÉM sportcsarnok, LU12 bajnoki forduló:

09:00 AFKC Csákvár-Gyáli BKSE= 11:13 (4:6)

10:50 Budafoki KSE-Gyáli BKSE= 9:29 (4:14)

A mai napon az egész Csapat elismerést érdemel, nem csak a két győzelemért, hanem mert egy emberként küzdöttetek mindenkiért!

Voltak hibák, nehéz időszakok, különösen az első meccsen, azonban a harcos felfogás és az ebből következő hibajavítások, bátor kezdeményezések, a sokat javuló 1-1 elleni védekezés, végig rengeteg futással, a kapu előtti gyors befejezések eredményezték a SIKERT.

LU14

19-én LU14-es csapatunk hazai rendezésben játszott két mérkőzést.

Az első ellenfél a Szigetszentmiklós csapata volt, akik ellen egy jó, harcos, tanulságos mérkőzést játszottunk. Az elején elhúzott az ellenfél, de onnan felállva a csapat folyamatosan döntetlen körül tartotta az eredményt, sajnos a végjáték az ő oldalukra döntötte el az eredményt.

Második ellenfél a csoport legjobbja, a Kispest volt, ahol az őszi nagy arányú vereséghez képest, sokkal jobb játékkal, jól küzdve ugyan, de kikaptunk.

FU14

A hétvégi fordulóban a Dunavarsány és a Tököl csapataival játszottunk.

Mindkét mérkőzést magabiztos játékkal nyertük meg. Kapunkban kivételesen Duma Balázs állt, aki egyébként mezőnyjátékos, köszönet neki, hogy elvállalta ezt a feladatot, nem is akárhogy. Szép védésekkel segítette a csapatot a győzelmekhez. Ezen a napon esélyt sem adtunk az ellenfeleinknek, így veretlenül vezetjük a csoportunkat.

GyáliBKSE- Dunavarsány 34-10

Gyáli BKSE- Tököl 34-28 

Gólszerzők:

Baráth Illés 31 gól

Fekete Balázs 15 gól 

Marxer Benedek 9 gól

Gyuricza Botond 7 gól

LU17

17-én LU17-es fordulónk alkalmával a veretlen listavezető Gyöngyöst fogadtuk hazai pályán. Sajnos nem voltunk partnerei az erős ellenfélnek, de helyenként bíztató játékot tudtunk játszani, mivel ezekből kevés volt, nagy különbségű vereséget szenvedtünk.

Kosárlabda

Szombaton és vasárnap léptek pályára kosárlabdázóink.

Szombaton az U15-ös fiúk játszották második mérkőzésüket a rájátszásban. Ellenfelünk az a gyömrői csapat volt, akit még a szezon elején magabiztosan vertünk. Így joggal reméltük, hogy hosszú idő után megint könnyed győzelemmel ajándékozhatjuk meg szurkolóinkat.  Igaz a győzelem nem maradt el, de korántsem volt magabiztos. Az okokat megbeszéltük és reméljük, hogy legközelebb már láthatjuk is a pályán a megoldást.

Gyáli Lovagok-Gyömrői FTSE 75:68

Pontszerzőink: Németh Attila 21/3 Szabó Zoltán 15 Kirschner Patrik 11 Éger Márton 9/3 Cziffra Dániel 8 Balázs Krisztofer 7 Gál-Ritzl Milán 2 Tóth Roland 2 pont.

Vasárnap a legkisebb apródjaink szerepeltek a Kőbányai Kenguru kupán. 

Első mérkőzésünket a torna legjobb csapatával vívtuk, akik már több éve együtt játszanak. Nem is volt más elvárás, mint a küzdés és ezt be is tartották az Apródok. 

A második mérkőzésen két egyforma csapat találkozott és ha a félidei büntetőket sokkal jobban dobjuk, akkor nyerhettünk volna. Így maradt egy igazságos döntetlen.

Vasárnap délután Megyei Felnőtt csapatunk Százhalombattára utazott, ahol a legeredményesebb játékosunk nélkül sem vallottunk kudarcot. Egy hajtós meccsen a 3. negyed döntött a hazai csapat javára.

Százhalombatta-Gyáli BKSE 73:51

Pontszerzőink: Kállai Vince 23 Farkas Tamás 8/6 Szána-Kis Patrik 8 Molnár Dániel 8/6 Németh Ruben 2 Kármán Örs 2 pont.

Végezetül este az U15-ös lányaink játszottak Budakeszin a Viadukt csapatával. Ez volt az alsóházi rájátszás első mérkőzése.  A lányok annak ellenére, hogy vereséget szenvedtek csak dicséret illeti őket. Nagyon pozitív volt, hogy végig figyeltek az edzői utasításokra és ha több tiszta helyzetet is bedobtak volna, akkor akár szorosabb is lehetett volna az eredmény. Így sincs semmi ok a bosszankodásra, mert látszik a fejlődés, a félidőben csupán 5 ponttal ment a hazai csapat.

Viadukt SE-Gyáli Amazonok 73:46

Pontszerzőink: Batki Mira 12 Borgulya Dóra 9 Szabó Zselyke 8 Batki Bora 6 Farkas Kinga 5 Maczkó Laura 2 Hajdu Heszna 2 Stoica Edina 2 pont.

Labdarúgás

U11 I.

Az első Bozsik fesztiválon a haladó /A/ csapat a délutáni programra lett beosztva. Előjelek nem sok jót ígértek. (betegségek)

Az átigazolt sportolók erőnléte még nem megfelelő. Hat mérkőzést játszottunk szünet nélkül. A játékosoktól azt kértük, játszanak bátran és amit gyakoroltunk edzésen próbálják meg végrehajtani. Becsülettel dolgoztak és időnként jól is mozogtak a pályán. Amint várható volt a 3. és 4. mérkőzésre elfáradtak a srácok.

Utolsó mérkőzésre feltámadtunk és egy nagyon szép győzelmet aratunk.

Bemutatkozott két új sportoló, Dénes Bence, Dénes Dániel, hasznos tagjai lesznek a csapatnak.

A kezdő csoportból felkerült Peller Martin /kapus/ külön díjban is részesült.

  1. Gyáli BKSE – Gloriett SE 3. 1:1
  2. Gyáli BKSE – Gloriett SE 2:1
  3. Gyáli BKSE – Air Energy 0:3
  4. Gyáli BKSE – Gloriett SE 2. 0:2

Az 5. mérkőzésen kértük a játékosokat, semmiféle durvaságba ne menjenek bele, inkább kerüljék el a párharcokat.

A 6. mérkőzést a Kastélydomb ellen játszottuk, jó játékkal és szép gólokkal egy szép győzelmet arattunk.

U11 II.

A tavaszi szezon első Bozsik fesztiválján vettünk részt. A srácok már nagyon várták a szombatot.

Az első mérkőzést a Kastélydomb csapatával játszottuk, kicsit álmosan kezdtünk, de végül sikerült megszerezni a vezetést. A meccs vége 2:1 lett a mi javunkra.

A második találkozót Üllő DKSE csapatával játszottuk, itt már ébren voltak a srácok, rohamoztuk az ellenfél kapuját, meg lett az eredménye, 5:1 lett a vége.

A harmadik meccset a Gloriett csapatával vívtuk, a srácok jól szervezett ellenféllel találkoztak. Nem álltunk ember mellé, figyelmetlenek voltunk, a végeredmény 4:0 lett.

A negyedik meccsünket a Gloriett 1 csapatával vívtuk, srácaink itt már nagyon figyelmetlenek voltak, futottak az ellenfél után, a párharcokat elvesztettük, 8:1 lett a vége.

A mai napon három újoncot avattunk, Karacs Martin, Vártás Martin és Horváth Levente személyében, a srácok küzdöttek hajtottak.

Gólszerzők: Karacs Martin 4 gól

Lelenka Gábor, Nagy- Horváth Leó, Iván-Szilvási Mihály, Horvát Levente 1 Gól

Különdíj: Kis Péter kapta kiváló védéseiért

U15

Hétvégén a Szigetszentmiklós csapatát láttuk vendégül, akik az első fordulóban 13-1-es kiütéses győzelmet arattak az Inárcs csapata ellen.

A srácok hatalmas szívvel és fegyelemmel játszották le a mérkőzést az idősebb és ezáltal fizikai fölényben lévő ellenféllel szemben.

Az első félidőben egy szerencsés góllal szerzett vezetést az MKFC, Erdős Noel hatalmas bravúrja után az ellenfél elé került a labda és az üres kapuval szembe már nem hibáztak. 0-1

A második félidőben azt kértem a srácoktól, hogy próbáljuk meg az ellenfelet letámadni, ne hagyjuk őket a labdát átvenni, ez sajnos nem kevés kockázatot rejt magában, de ők nagyon fegyelmezetten és agilisan játszottak!

Az utolsó 10 percben mindent egy lapra feltéve támadtunk, hogy gólt szerezzünk, de sajnos ez az ellenfélnek sikerült kétszer is, így 3-0-ás vereséget szenvedtünk. Sokat kell még dolgoznunk, de úgy látom jó úton járunk!

U17

U17-es csapatunk a hétvégén itthon fogadta Kiskunlacháza csapatát. A mérkőzésen végig mi irányítottuk a játékot és majdnem minden úgy történt, ahogy azt elterveztük. A helyzet kihasználásunk most egy kicsit gyengébb volt, mint a múlt héten, így a rengeteg helyzetből 2 gólt sikerült szereznünk, de a lényegen nem változtat, hiszen nyugodt játékkal nyertünk. A hétvégi teljesítménye alapján kiemelendő Monostori Dániel, aki a héten tanult összes technikai/taktikai elemet tökéletesen alkalmazta és az első gólt is ő szerezte.

Öregfiúk

Múlt heti meglepő vereségünk ellenére rengetegen voltak kíváncsiak hazai bemutatkozásunkra a tabella végén szerénykedő, ám a tél folyamán több NB-s múlttal rendelkező játékost, és egy 26 bajnokin az élvonalban is szereplő brazilt is igazoló Issimo ellen. Tudtuk, hogy nem lesz sétagalopp a 80 perc és ennek megfelelően a vendégek két ordító helyzettel nyitottak, a vezetést azonban mi szereztük meg a 14. percben Farkas Lali révén.

A kék-fehérek ettől nem estek össze, sőt, a félidő derekán pár perc alatt fordítottak: először egy jogosan megítélt büntetőt váltottak gólra, majd egy élesen középre lőtt labda két védőn is megpattanva talált utat a hálóba. A félidő vége felé Váczi Jani egy átlövésből egyenlített (második találkozóján ez volt „Apu” első gólja csapatunkban).

A második félidőre aztán teljesen elfogytunk, az Issimo mind fizikailag, mind dinamikában abszolút fölénk nőtt. Előbb csak kapufáig jutottak, majd a 72. percben egy szép kiugratást követően megszerezték a vezetést. A közönség továbbra is űzte-hajtotta csapatunkat és 4 minutummal a vége előtt Halász Roli jó ütemben bukott fel a tizenhatoson belül, így Farkas Lali büntetőből egalizált.

Ám ezzel még nem volt vége az izgalmaknak…

Az utolsó utáni pillanatban az Issimo támadója egy az egyben vezethette kapusunkra a labdát, ám Sándor Tamás a helyén volt, és nagy bravúrral hárította a ziccert. Mivel a játékvezető a jelenet után azonnal lefújta a találkozót, így elmondhatjuk, hogy – annak ellenére, hogy az Issimo az utolsó helyen áll – ezúttal nem két pontot buktunk, hanem egyet szereztünk ellenük.

Gyáli BKSE-Issimo BK E-Ternal 3-3 (2-2)

G.: Farkas L. (2), Váczi

Előző

Következő