Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
Fő hírek Kézilabda Kosárlabda Labdarúgás

BKSE hírek

  • március 29, 2023
  • 9 perc elolvasni
BKSE hírek

Az elmúlt héten szakosztályaink sok meccsét hazai pályán élvezhettük. Kiemelkedő csapat és egyéni teljesítményeknek lehettünk szemtanúi.

Kézilabda

LU11

Hétvégén Alsónémedire utazott a lány U11-es csapatunk. Mint mindig, most is két mérkőzést játszottunk. Először a Kóka, majd a Tempó csapatával mérkőztünk meg.

Mindkét mérkőzést tudtuk arra használni, hogy valami fontosat tanuljunk belőle.

Kóka nem átlagos védekezése kezdetben kifogott rajtunk, sok technikai hibára kényszerített bennünket. Összességében azonban felkészültebben érkeztünk a mérkőzésre.

Tempo csapata ellen örültem, hogy a héten tanult labdafelhozatalt próbálgatták a lányok és több gólt is tudtunk szerezni ezen új taktikai elemnek köszönhetően.

LU13

2023. 03. 26. vasárnap Bp., XXII., Promontor u. 89/a., BMTE (Törley) sportcsarnok, LU13 bajnoki forduló:

10:55 Gyáli BKSE-Csepel DSE 2= 15:15 (7:8)

12:45 Gyáli BKSE-Csepel DSE 1= 21:34 (9:17)

Az első mérkőzésen rosszul kezdtünk (1:5), utána javulás és a második félidőben – kifejezetten kitűnő védekezéssel – nem sok hiányzott a szoros győzelemhez. Nóri megfelelően mutatkozott be a csapatban.

A Csepel DSE 1 ellen különösen az első játékrészben volt bátortalan és kevés lábmunkájú védekezés. A II. játékrészben már támadások is eredményesebben sikerültek, azonban az ellenfél így is 17 gólt lőtt.

Mindkét mérkőzésen Bora, Anna remekelt, Virág is nagyon jól helytállt, fizikailag mindent beleadtak, de a fáradtság az utolsó 10 percben természetesen néhány hibát náluk is jelentett.

Többieknek volt jó/rosszabb időszakuk, van még tartalék, amit ki kell adniuk, azonban továbbra is hajrá Gyál!

FU13

Szombaton Rácalmáson a helyi csapattal és a PLER-rel játszottunk. Reggel az első mérkőzésen a rácalmási fiúk még megleptek az első félidőben, 2 góllal vezettek.

A második félidőben a védekezésünk jobban összeállt. Meg is lett az eredménye, 9 góllal nyertünk.

A PLER ellen az első félidőben nagyon megilletődve játszottunk, 11 góllal vezettek. A második játékrészben, javítva a védekezésen és a támadásainkon, már csak 4 góllal tudtak többet dobni nálunk. A PLER még tudásban, tapasztalatban jóval előttünk jár. Úgy érzem a velünk hasonló „kis csapatok”-kal szemben sokat javultunk.

Kosárlabda

A hétvégén csupán gyermek csapatunk lépett pályára Budaörsön. Az előzetes várakozásoknak megfelelően két nehéz mérkőzésre számítottunk. Sajnos utolsó pillanatban is sújtotta csapatunkat betegség, így csak egy cserével tudtunk kiállni.

A BDSE Basket U12-es csapatával játszottunk először. A csak fiúkból álló csapat ellen 3 negyedig teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk. Az utolsó negyedben döntött a fizikai fölény, hisz akkor a lány sorunk volt fent. Derekasan küzdött, hajtott mindenki, ezért dicséret illeti a csapatot.

BDSE Basket U12-Gyáli Apródok 61:32

Pontszerzőink:

Balázs Krisztofer 16 Bélteky-Tóth Bence 6 Fekete Sára 4 Stoica Edina 2

Révész Erik Viktor 2 Szabó Zora Fanni 1 Kiss Hanna 1 pont

A második mérkőzésünket az Érdi VMG csapatával játszottuk. Egy hasonló csapatról beszélhetünk, mint akivel az előző meccsen találkoztunk. A második negyed sikerült gyengébbre, illetve a félidei büntetődobásoknak köszönhetően kerültünk olyan hátrányba, amit nem sikerült már visszahozni. Ettől függetlenül ezen a meccsen is nagyon jól küzdöttek a srácok, és a lányok is.

Gyáli Apródok-VMG DSE 40:56

Pontszerzőink:

Bélteky-Tóth Bence 13 Kiss Hanna 8 Hajdu Heszna 8 Révész Erik Viktor 4 Balázs Krisztofer 4 Bauer Balázs 2 Kun Marcell 1 pont

Labdarúgás

U7

Elkezdődött a tavaszi Bozsik fesztivál. Nagyon örülök, hogy ilyen sokan voltunk a mai tornán. Külön köszönet mindenkinek!

Négy csapattal indultunk. Három csapat a közép haladó és egy a haladó csoportban játszott. A pályák elszigeteltsége miatt nem tudtam minden csapatra ugyanannyi időt fordítani, de szerencsére a felnőttek edzője Hamza Tomi bácsi ott volt és besegített a csapatok irányításába. Szép cseleket, gólokat láttam a tornán. Mindenki mozgott, küzdött, csinálta a dolgát. Különdíjban részesült Nagy Gábor, Farkas Krisztián, Sebők Áron és Kovács Péter.

U15

Szombaton az Újhartyán csapatát fogadtuk egy tökéletesen előkészített játéktéren.

Egész héten keményen készültünk, hogy megmutassuk mire vagyunk képesek. A bemelegítésnél már látszott, hogy élesek a srácok és ma mindent megtesznek, hogy a hazai közönség is jól szórakozzon.

A kezdés után azonnal nekiestünk ellenfelünknek, folyamatosan kontroll alatt tartottuk a mérkőzést és nagy tempót diktáltunk, a félidő felénél egy kicsit kiengedtünk, de szerencsére időben észbe kaptunk és nem lett belőle probléma. A második félidőre úgy küldtem ki a srácokat, hogy ne lanyhuljon a figyelmük és ne engedjük játszani az ellenfelet, magasan támadjuk le őket és egyből forduljunk rájuk, ezt a fiúk teljes mértékben betartották és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Mindenki hozzátette a magáét a sikerhez, de kiemelném Drahovszky Eriket, aki most játszott életében először szélső védőt és a kezdeti bizonytalanság után, szinte hibátlanul lehozta a mérkőzést.

Játékban még sokat kell javulnunk, de a mentalitás és a hozzáállás példaértékű volt.

Úgy látom jó úton járunk, de sok munka van még előttünk, amiben partnerek a srácok.

GYÁLI BKSE – Újhartyán VSE : 6-1 (4-1)

Gólszerők: – Bodó G. 2 – Szabó Z. – Csepeli B. – Bakó B. – Kovács L. – Kaldenecker D.

U17

U17-es csapatunk a hétvégén Újhartyánra látogatott bajnoki mérkőzésre. Sajnálatos módon a mérkőzést gyász szünettel kezdtük hiszen az egyik játékosunk, csapattársunk, barátunk, Vinter Zsolt múlthéten szombaton elhunyt.

A mérkőzés kezdetén a gyerekek egyből elkezdtek nyomást tenni az ellenfélre és rengeteg 100%-os helyzetet ki is hagytunk. Baráth Levente, aki a góllövő listát vezeti, a 15. percben már 7 üres kapus helyzetet is kihagyott. A nyomást továbbra is fent tartottuk és gyönyörű játékkal 5-1 re győzedelmeskedtünk.

Öregfiúk

Csúnyán lesimázott minket a Pécel

Korábbról elhalasztott mérkőzésen fogadtuk a péceli csapatot, akikkel mindig kiélezett, nagy csatákat szoktunk vívni.

Az izgalmak sajnos most elmaradtak, a vendégek az elejétől irányították a játékot, és fölényük 25 perc után góllá is érett. Az első félidő utolsó 10 perce a miénk volt, de helyzetig ekkor sem jutottunk. A második játékrészben is próbálkoztunk becsülettel, gólokat azonban csak a vendégek értek el.

Mindent elmond az erőviszonyokról, hogy csapatunk egyetlen alkalommal sem találta el a kaput a mérkőzésen, míg kapusunk egy komolyabb védést sem tudott bemutatni, a vendégek kegyetlenül kihasználták az előttük adódó lehetőségeket. Ezzel elveszítettük hazai veretlenségünket, és már csak a tabella 7. helyén tanyázunk.

Gyáli BKSE-Péceli SSE 0-4 (0-1)

Végre győzelem!

A bajnokság 15. fordulójában a Testvériség csapatát fogadtuk, akikkel a fordulót megelőzően azonos pontszámmal álltunk.

Nagy vendég helyzettel kezdődött a találkozó, ugyanis az első percben egy szöglet után Bánki Zoltánnak kellett a gólvonalról mentenie. Innentől azonban az első félidőben csak egy csapat volt a pályán. Tetszetősen, sok passzal, nagy sebességgel játszó gárdánk a nyolcadik percben szerzett vezetést, amikor Juhász Szilveszter egy kapusról kipattanó labdát emelt a kapuba, majd Végvári mesteri passzát Farkas Lajos váltotta gólra.

Kétgólos előnnyel vonultunk pihenőre, majd jött a szokásos hullámvölgy. A vendégek előbb kapufáig jutottak, majd első gólunk szerzője, Sly fejelt ki egy gólba tartó labdát a kapu torkából.

Átesve a holtponton ismét visszavettük az irányítást, és előbb Végvári talált be, majd egy gyönyörű Hamza-beadást és Tímár-lekészítést követően Farkas Lajos szerezte meg csapatunk negyedik, és önmaga második gólját.

Gyáli BKSE-Testvériség-Újpalota SE 4-0 (2-0)

G.: Farkas (2)

Juhász Szilveszter

Végvári

Előző

Következő