Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
BKSE hírek

Szeptember óta elkezdődött az 2023-as őszi szezon a Gyáli BKSE sportolóinak. Edzőink értékeltek az elmúlt időszakot.

Ritmikus gimnasztika

A hétvégi versenyen Csizmadia Flóra és Pusztai Zorina bronz minősítést szerzett szabadidő gyermek kategóriában, míg Elmauer Gréta egy arany szabad gyakorlattal és egy ezüst karikával szabadidő junior kategóriában. Gratulálunk a lányoknak!

Kézilabda

LU12

Szombaton, hazai körülmények között léphetett idén először pályára a LU12-es csapatunk. Már a reggeli meccsünkön megtapasztalhattuk, milyen egy kemény, küzdeni tudó ellenféllel megmérkőzni. Végig fej-fej mellett haladva, néhány hullámvölgyet megélve, óriási hajrában sikerült 2 gólos győzelmet aratnunk a MALÉV csapata ellen. Rendkívül büszkék lehetünk a lánykora, hiszen hatalmas küzdés, elszántság jellemezte játékukat végig. Külön öröm, hogy a Gyáli BKSE-ben 2013-as lányok is szerephez jutottak és az újonnan tanult, még nem teljesen rögzült taktikai elemeket is egyre jobban alkalmazták. A második mérkőzésünket a Tempo csapata ellen játszottuk, akik a tavalyi évhez képest nagyon sokat fejlődtek. Igazi harcosok voltak. Kiegyensúlyozott mérkőzésen végül nagyarányú győzelmet arattunk.

Gyáli BKSE – Malév 19-17

Gyáli BKSE – Tempo KSE 29-11

LU13

2023.10.01. Gyáli Sportcsarnok LU13

09:00 Inárcs-Örkény KCE – Gyáli BKSE = 24:14 (15:7)

13:35 Gyáli BKSE – MALÉV SC = 12:12 (5:6)

Az első mérkőzést bágyadtan, félszegen kezdtük, ezzel önbizalmat adtunk ellenfelünknek, mellyel éltek is. A II. félidő eredménye 7:9 volt, tehát a védekezésünk már hatékony lett, amennyiben így kezdünk biztosan szoros mérkőzésen játszunk, ami nem mindegy.

A MALÉV ellen igazi presztízs fej-fej melletti csatát vívtunk. Felnőttünk a feladathoz, nagy részben kiválóra sikerült a védekezésünk, most viszont a támadás befejezésekben hibáztunk rengeteget, ziccerek tömegét hagytuk ki. A végén az idegek harcában is volt esély a győzelemre, de valljuk meg őszintén, nekik is.

LU14

2023.10.08. Gyáli Sportcsarnok LU14

09:00 Gyáli BKSE – Gyömrő KA= 17:19 (12:10)

14:00 Gyáli BKSE – VS Dunakeszi= 22:14 (11:7)

Kitűnően kezdődött és folytatódott az első félidő az eddig 100%-os Gyömrő KA ellen. Szinte hibátlan védekezés, az eddig mindig sok gondot okozó – ellenfél által alkalmazott – nyitott védekezés ellenszerét megoldva, bátor energikus támadójáték eredményezte a biztos előnyünket. A II. félidő első 10 perce sem volt rossz, de utána megijedtünk a végleges siker közelében és talán a fáradtság is közbeszólt, így megzavarodtunk, sok-sok eladott labda miatt az ellenfél higgadtabb volt és megnyerték a meccset. Kár érte, több volt benne.

A VS Dunakeszi ellen sem volt könnyed mérkőzés, de a koncentrált kiegyensúlyozott mindkét félidő (2 x 11:7) győzelmet és örömmel teli napi zárást eredményezett.

LU17

Vasárnap Alsónémedin egy gyakorlásra szánt mérkőzést játszottunk. 15 percenkénti cserével 4 sort állítottam össze, egy zárt és egy nyitott védekezést próbáltunk ki. Nagyon jól előjöttek hibák játékosoknál és csapatszinten is, ezek az információk jelenleg nagyon hasznosak voltak nekem a továbbiakra nézve. 1 góllal sikerült csak nyernünk, de a mérkőzés elérte célját, így sikeresnek tekintem. Voltak jó egyéni teljesítmények, jó periódusok a mérkőzésen csapat szinten, ezeket kell tovább növelni a későbbiekben.

FU14

Tempo-Gyál 

28-18

Sajnos a fiúk nagyon megilletődve játszottak. Megijedtek az ellenféltől és nem a valós tudásuknak megfelelően kézilabdáztak. 

Üllő-Gyál

14-33

Hozzáállásban változtattak a fiúk, a második mérkőzésre már sokkal bátrabban álltak ki a pályára. Valós tudásuknak megfelelően kézilabdáztak. Szép egyéni és páros kapcsolatokat láthattunk ezen a meccsen.

Védekezésben és támadásban is nagyon sok munka vár még a fiúkra.

Női ifi

A másodosztályba való feljutásunk eredményeként, több újdonsággal is találkozunk ebben a szezonban. Most először utaztunk távolabbi helyszínre, Mohácsra. Meg kell tanulnunk kezelni az új helyzeteket és minél előbb felvenni a ritmust ebben az osztályban is. 

Az út nem lesz egyszerű, de ezért dolgozunk.

Minden mérkőzésen tanulunk, és igyekszünk pótolni a hiányosságainkat. 

Végeredmény: Mohács- Gyál 43-20

Női felnőtt

Egy végletekig kiélezett, paprikás mérkőzésen sikerült győzelmet aratnunk a Solymár csapata ellen. A körülmények ellenére, végig jó hangulatban, igazi csapatként küzdöttünk.

Végeredmény: Solymár- Gyál 35-38

Labdarúgás

U9

2. Őszi Bozsik-fesztivál!

U9-es korosztályunk második alkalommal vágott neki az őszi szezon Bozsik-fesztiváljának. Kezdő és Haladó kategóriában 2-2 csapattal képviseltettük magunkat és egyesületünket. Mind a két kategóriában 3x15p mérkőzésjátékot és 1x15p „Funinho” játékot játszottunk.

Edzői elvárások:

– A fegyelmezett emberfogás

– Helyezkedések (labdával, labda nélkül)

– Pozíció(k) megtartása.

– Edzéseken gyakorolt játékelemek (mentális, technikai, taktikai elvárások) alkalmazása

– Támadó és védekező játékhoz való alkalmazkodás

Illetve, hogy ezen elemek, hogy jelennek meg és hogyan tudjuk alkalmazni éles mérkőzés szituációkban.

Nagy vonalakban összefoglalva tehát a haladó és kezdő kategóriában:

– Mindegyik csapatunk tudott mérkőzésjátékot nyerni

– Volt meghatározó hiányzó játékosunk, akit hibátlanul sikerült pótolni.

– Sérülten a játékot vállalva +1játékossal kevesebben kiállva és még így is gólokat szerezve, fegyelmezett, érett játékot tudtunk mutatni.

– Helyzet kihasználásunk javult, mind a 16 meccsen betaláltunk.

– Küzdésben, akarásban, alázatban hoztuk a kötelezőt.

Különdíjasaink (2 héttel ezelőtti is):

– Mogyorósi Mihály / – Tóth Mihály

– Virlics Olivér / – Joó Csongor

– Szeibold Bence / – Göbölyös Levente

– Gyurcsó Ádám / – Kovács Márk

Összegezve elmondhatjuk, hogy picit túl is sikerült teljesíteni az elvárásokon mind a 4 csapatunknak. Gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk mindenkire! Edzésmunka hozza gyümölcsét, meg vagyunk elégedve a csapattal.

U11

A 2023-2024 őszi szezon első Bozsik tornáján vettünk részt. Egy kezdő ill. közép haladó csapattal.

2023.09.16 Kezdő csoport.

Mérkőzések idő tartalma 1X20 perc.mA B csoportba lettünk beosztva. Kastélydomb 2, Ainergy, Kastéydomb 1, Gloriet 1, Gyáli BKSE. A csoportból két csapatot a közép haladó csoportba kellett volna beosztani. A srácok becsületesen játszottak, jelen pillanatban még a tanulási időszakban vannak. Gratulálunk Hajdú Richárdnak /kapus/ aki különdíjban részesült.

2023.09.16-án Szombat Közép Haladó csoport. Mérkőzések idő tartalma 1X20 perc. A D csoportba lettünk beosztva. Üllő 2,Puebla, Kastéydomb, Gloriet 2,Gyáli BKSE.

Első mérkőzést Üllő csapatával játszottuk, eredmény 4:0. Kastélydomb következett, ahol gyermeteg hibákat követtünk el. Meg is lett az eredménye 1:4. Puebla csapatát 4.1-re, Gloriett csapatát 7:0 győztük le. Srácok becsületesen hajtottak, hibákat még ott helyben megbeszéltük. Javítása majd edzésen történik. Külön Gratulálunk Foltán Martinnak, aki különdíjban részesült.

A 2023-2024 őszi szezon második Bozsik tornáján vettünk részt. Egy kezdő de. ill. haladó du. csapattal.

A gyerekek küzdöttek, hajtottak és megszerezték az első pontjukat. Minden egyes játékosnak gratulálunk. Külön gratulálunk Szalay Leventének, /mezőnyjátékos/ aki különdíjban részesült. Délután a gyerekeknek el lett mondva, hogy ez a csoport nagyon erős, érzékelni fogják a különbséget. Nagyobb iram, kemény hajtós mérkőzések lesznek. Hibák javítása majd edzésen történik. Külön Gratulálunk Ferkó Félixnek, aki különdíjban részesült. Gratulálunk minden egyes játékosnak!

U14

A Gyáli BKSE U14 es labdarugó csapata elkezdte a bajnoki szezont. Idén a BLSZ budapesti bajnokságában játszunk. Erős ellenfelek ellen készülhetünk egész évben, ami remekül szolgálja a srácok fejlődését. Első mérkőzésünket hazai pályán játszottuk a Testvériség csapata ellen.

Tőlünk szokatlan módon remekül kezdtük a mérkőzést. Általában mi szoktunk belealudni a mérkőzés elejébe. Beszorítottuk a tesi csapatát a kapujuk elé és szép támadásokat vezetve magabiztos játékkal két szép gólt szerezve indítottuk a mérkőzést.

A kezdeti lendület a 20. perc tájékára elfogyott és szép lassan kezdett feljönni a Testvériség csapata. Kissé lassult a játékunk, amit kihasználtak a vendégek és egyenlítettek.

A második félidőben újra magára talált a csapatom és újabb két gólt szerezve eldöntötte a mérkőzést. 

Gyáli BKSE – Testvériség   4-2

Gólszerzők: 

Orbán Máté 2

Tirpák Domonkos 2

Második mérkőzésünket idegenben a Puebla csapatával játszottuk Csepelen. Amitől tartottunk a mérkőzés előtt az bekövetkezett. A hazaiak kihasználták fizikai testi és korbéli erejüket és magabiztos győzelmet arattak ellenünk. Sajnos nem tudtunk mit kezdeni a két fejjel magasabb játékosokkal, a játékosaim mindent megpróbáltak, de sajnos nem jártunk eredménnyel.

Gólunkat Oláh Krisztián szerezte.

De nincs idő keseregni hiszen szerdán elmaradt bajnokit játszunk a Közterület csapata ellen hazai pályán és egy győzelemmel szebbé tehetnénk a bajnoki rajtot.

A Gyáli BKSE U14 es labdarugó csapata elmaradt bajnoki mérkőzést pótolt hazai pályán a Közterület csapata ellen. A mérkőzés elejétől kezdve mi domináltunk, szép támadásokat vezettünk és sorra rúgtuk a gólokat. Addig amíg betartották a srácok, amit kértem, nem volt gond a játékunkkal, de sajnos átmentünk egyénieskedésbe és öncélúan kezdtünk focizni.

Minden játékosom gólt szeretett volna szerezni, nem törődve a taktikai utasításommal. Ettől függetlenül büszke vagyok a srácokra, mert bármilyen bajnokságban szerezni 24 gólt, remek teljesítmény, főleg egy erős bajnokságban. Nagyarányú győzelmünk teljesen megérdemelt.

Gyáli BKSE – Közterület

24 – 0

Gólszerzök:

Oláh Krisztián 10

Sztojka János 6

Orbán Máté 4

Vanya Balázs 3

Makula Rikárdó 1

A Gyáli BKSE U14 es labdarugó csapata bajnoki mérkőzésen vett részt Rákoskeresztúron az RKSK otthonában. Nagyon vártam már ezt a mérkőzést, mert úgy gondoltam két egyforma képességű csapat játszik és kíváncsi voltam hol tartunk, illetve milyen eredményt tudunk elérni az RKSK ellen.

Az első félidő elején tapogatóztak a csapatok, keresték a lehetőséget, hogy helyzetbe tudjanak kerülni. Az első 20 percben nem született gól, de a fèlidő második felében már átvettük a jàték irányitását ès nyomás alá helyeztük a hazai kaput, ami után szép gólokat szerezve három gólos előnnyel vonultunk a szünetre.

A màsodik fèlidő elejét ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Szèp támadásokat vezetve növeltük előnyünket megint remek három góllal. A mérközés ezen részèben ötletesen sok passzal hozták helyzetbe a srácok egymást. Amit nekem nagyon fontos, látni lehet a játékunkban olyan elemeket, amiket edzésen gyakoroltunk.

A vége egy kicsit szoros lett, mert próbálgattam a srácokat is más pozícióban játszatni a megszokott posztjukhoz képest. A végén győzelemnek örülhettünk. 4 forduló ment le a bajnokságból és 3 győzelem mellett egyszer veszítettünk.

RKSK-Gyáli BKSE

4 – 6

Gólszerzők:

Oláh Krisztián 3

Tirpák Domonkos 3

A Gyáli BKSE U14 es labdarugó csapata bajnoki mérkőzésen fogadta a Mészöly focisuli csapatát. Nagyon készültünk egész héten a mèrkőzésre, a srácok várták már hogy játszhassanak a Mészöly focisuli csapatával.

Jól kezdődött a mérkőzés, próbáltuk átvenni a kezdemènyezèst, ami néhány remek kontrához vezetett, amiből megszereztük a vezetést. Aztán átvette a Mészöly focisuli a kezdeményezèst, olykor szép passzokkal játszották át a közèppályánkat és egy szép tàmadás végén a szünet előtt kiegyenlítettek. Jókor jött a szünet, hogy rendezni tudjuk a sorainkat. Sajnos a második fèlidőben nem az törtènt, amit megbeszèltünk, hanem elkezdtünk kapkodni és cipelni a labdát ahelyett, hogy passzoltunk volna egymáshoz. Így is szereztünk egy gólt, amivel visszavettük a vezetést. Inenntől igazlmas lett a mérkőzés. A Mészöly mindent megtett az egyenlítés èrdekében, de mi hősiesen álltuk a sarat. A srácok a saját testi épségüket sem kímélve harcoltak az eredmèny megtartása érdekében. Az utolsó negyedórában az ellenfél kapott egy bűntetőt, ami szerencsére kimaradt. A végèn két kontrából növelhettük volna az előnyünket, de sajnos ezek kimaradtak.

Összeségében a játèkunk hagyott nèmi kivetnivalót, de küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak a fiúk.

Büszke vagyok a srácokra nagyon.

Gyáli BKSE – Mészöly focisuli

2 – 1

Gólszerzők:

Vanya Balázs 1

Sztojka János 1

U16

U16-os csapatunk Alsónémedi csapatát látta vendégül. Nem tudtuk milyen játékerőt képvisel ellenfelünk, mivel még nem játszottak mérkőzést ebben a szezonban. Egész héten nagyon készültünk, hogy a múlt heti dunavarsányi fiaskót kijavítsuk. A mérkőzést megint rosszul kezdtük, lassan, körülményesen járattuk a labdát, védekezésben megint határozatlanok voltunk.

Kb. 20 perc után rendeztük a sorokat és beindult a gyáli henger és 6 gólt rúgtunk még az első félidőben így 8-2 állt a képzeletbeli eredményjelzőn.

A második félidőre szerkezetet váltottunk 4-3-3-ra álltunk át és nagyon meggyőző játékkal 23-2 arányban legyőztük a rendkívül sportszerűen küzdő, de már elfáradt ellenfelünket.

Gratulálok a csapatnak, főleg azért, mert belátták, hogyha a futballal foglalkoznak a duma helyett, akkor sokkal jobbak és eredményesebbek leszünk!

Gyáli BKSE – Alsónémedi SE 23-2 (8-2)

Gólszerzők: Csepeli Bendegúz 11, Bodó Gergely 3, Sápi Imre 3, Görög Szabolcs 2, Tirpák Domonkos, Hadrik Milán, Szabó Zoltán, Horváth Martin,

A 3. Fordulóban U16-os csapatunk Ócsa VSE csapatát fogadta a hétvégén.

Ellenfelünk egy jó fizikumú, jó játékerőt képviselő csapat. Tavaly súlyos vereséget szenvedtünk tőlük, így kíváncsian vártuk a mérkőzést, hogy mennyit fejlődött a csapat, közelebb kerültünk-e ellenfelünkhöz!

A srácok megfelelő mentalitással és nagy elánnal vágtak bele a mérkőzésbe, sikerült a vezetést megszerezni kétszer is, de mindig egyenlített ellenfelünk, sőt a félidőre megfordították az eredményt, így 3:2-es hátrányból kezdtük a 2. félidőt.

A 2. félidő elején sikerült fordítani, de sajnos nem tudtuk lezárni a mérkőzést, nagyon sokat hibáztunk védekezésben.

Felváltva potyogtak a gólok és sajnos a végén az ócsaiak eggyel többet rúgtak nálunk, így ők nyerték a rangadót.

A döntetlen igazságosabb lett volna, dehát ilyen a labdarúgás, gratulálok a csapatnak, majdnem sikerült a bravúr!

U16-os bajnokság 3. forduló

Gyáli BKSE – Ócsa VSE. 6-7 (2-3)

Gólszerzők: Tirpák Domonkos 2, Bodó Gergely, Kovács Levente, Sápi Imre, Szabó Zoltán

Szombaton U16-os csapatunk Dabas-Gyón csapatát fogadta. A srácok nagyon készültek, mert tavasszal nem sikerült legyőzni őket egyszer sem, egy vereség és egy döntetlen volt a mérleg ellenük.

Mindkét csapat nagy elánnal kezdte a mérkőzést voltak helyzetek, de inkább mi domináltunk. Aztán a mérkőzés 27. percében Csepeli Bendegúz megtörte a gólcsendet, egy szép elfutás után higgadtan lőtt a kapuba, majd 4 perccel később megduplázta az előnyünket!

Így 2-0-ás vezetéssel vonultunk szünetre.

A második félidőt parádésan kezdtük, egy nagyon szép összjáték után Fancsali Tóni lépett ki és higgadtan fejezte be az akciót (3-0), ezzel megtörtük ellenfelünket és sorozatban alakítottuk ki a helyzeteket, amiből 5 gólra váltottunk Sápi Imre, Csepeli még 3-at és Bodó Gergely voltak a gólszerzők. Végén ellenfelünk egy távoli lövésből megszerezte a becsület gólját, így alakult ki a 8-1-es végeredmény!

Gratulálok, a szombati igazi csapatmunka volt!

GYÁLI BKSE – Dabas Gyón FC. 8:1 (2-0)

Gól: Csepeli Bendegúz 5, Fancsali Tóni, Sápi Imre, Bodó Gergely

Öregfiúk

Gólfesztivál Gyálon!

Az ötödik fordulóban hazai pályán fogadtuk a Kormányőrt. Hosszú sérültlistánk ellenére jól kezdtünk, hiszen a 12. percben egy pontos beadást Farkas Lali mellre vett, majd a bal felsőbe vágott.

A vendégek erre felébredtek, és hét perc alatt hármat vágtak, de újra jött Lali, aki egy jogosan megítélt büntetőt váltott gólra, ismét egy bal felsős lövéssel.

A vendégeknek újra volt válaszuk, de nem hagytuk magunkat, így előbb Molnár Attila szépített, majd Magyari egyenlített. Forduláskor 4-4 állt az eredményjelzőn, tehát az első félidőben ötpercenként gólt rúgott valamelyik csapat.

A második játékrészben aztán jött György Pisti. A szünetben beálló Böde a negyedik percben megszerezte a vezetést, majd bő 10 perccel később egy tökéletes keresztlabdát tálalt Magyari elé, aki – szokásához híven – szépen emelte át a tizenegyespont környékén kolbászoló vendég portást.

Győzelmünkkel 5 forduló után négy győzelemmel és egy vereséggel a tabella negyedik helyén állunk.

Gyáli BKSE-Kormányőr SE 6-4 (4-4)

G.:

Farkas Lajos (2)

Molnár Attila

Magyari Gábor (2)

György István

Győzelem a délutáni matinén

Hétfőn a Merkapt csapatához látogattunk. A szakadó esőben, késő délután lejátszott találkozón egyik csapat sem tudott igazán dominálni, becsülettel gyűrték egymást a felek.

A pofozkodásból végül mi jöttünk ki jobban, hiszen az 50. percben Magyari Gábor nem túl erős szabadrúgása utat talált a hálóba a sorfalban tornyosuló lábak között.

A hátralévő fél órában védelmünk sziklaszilárdan állt a lábán, így elhoztuk a 3 pontot a sörgyár mellől, és felléptünk a dobogóra.

Ezúton is köszönjük maroknyi lelkes szurkolónknak, hogy a zord időjárás ellenére is ellátogattak velünk Kőbányára.

Merkapt SE-Gyáli BKSE 0-1 (0-0)

G.: Magyari