Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
Fő hírek Kézilabda Labdarúgás

BKSE hírek

  • október 13, 2022
  • 7 perc elolvasni
BKSE hírek

A kézilabda és a labdarúgás bajnokságai a szezon kezdetén egyre több csapatunkat érintik. Rengeteg hazai és idegenbeli mérkőzésen izgulhattunk az elmúlt hetekben. Ezekből kapunk ízelítőt az alábbiakban.

Kézilabda

LU12

2022. 10. 09. LU12 bajnoki forduló, Gyál Sportcsarnok:

09:00 Gyáli BKSE-Szigetszentmiklós NKSE 18-15 (7-8)

12:40 Budafoki KSE-Gyáli BKSE 5-27 (1-13)

A lányok minden dicséretet megérdemelnek, folyamatos figyelem, küzdeni akarás, felszabadult, de koncentrált teljesítmény meghozta a jó eredményt. 

LU14

Gyáli BKSE – Vecsés SE 26-7

Vasárnap az első meccsen a Vecsés ellen sikerült 19 gólos győzelmet aratnia a csapatnak, kevés hibával, jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel a csapat gyorsasága és technikai fölénye érvényesült.

Cegléd – Gyáli BKSE 9-11

A második meccsen sok helyzet maradt ki, ezért kevés gólt lőttünk, de a jó védekezéssel és abból labdaszerzésekkel végül sikerült kiharcolni a győzelmet.
Külön kiemelendő a 2010-esek, akik nagyon jól álltak helyt mind a két mérkőzésen a többiekkel együtt.

Ifi/felnőtt női

10.05. Kóka ifi

Kóka-Gyáli BKSE 19-40

Az első perctől kezdve a kezünkben tartottuk az irányítást, sok gyors gólt tudtunk szerezni, amivel már az első félidő végén egy nagyobb gólkülönbségre tettünk szert. Ez a lendület a végéig kitartott, mindenki kapott játéklehetőséget, és élni is tudott vele!

10.19. Gyál felnőtt 

Gyáli BKSE- Szigetszentmiklós 28-37

Jól kezdtük a mérkőzést, egy 5-0-ás szakasszal indítottunk, aztán sajnos több olyan technikai hibát is ejtettünk, amit egy ilyen kiélezett mérkőzésen nem engedhetünk meg magunknak. Ez jellemző volt a mérkőzés további részében is, hiszen többször felzárkóztunk, de a legfontosabb pillanatokban ejtettünk banális hibákat. 

Összességében voltak pozitív hullámai a mérkőzésnek, de az biztos, hogy egy sokkal agresszívebb védekezésre, és több fegyelemre lesz szükség a továbbiakban. 

FU14

10.08. Dunavarsány – Gyáli BKSE 10-34

Az elejét álmosan kezdtük, aztán magunkhoz tértünk és a második félidőben csak 1 kapott góllal fölényesen megnyertük a mérkőzést.

10.08. Gyáli BKSE – Gyömrő 27-30

Dicséret illeti a fiúkat, mert a nagyon jó erőkből álló Gyömrő ellen egy percig sem adták fel, hiába vezetett az ellenfél 5 góllal az első félidő végén, a második játékrész közepére felzárkóztunk 1 góllal. Végül 3 gólos vereség lett, de nagyon büszkék lehetünk a fiúkra, hogy nem adták fel egy percig sem. Ez a meccs is mutatja, hogy a kemény munkának előbb-utóbb meg lesz az eredménye.

Labdarúgás

U9

Elrajtolt az őszi U9-es Bozsik-fesztivál!

U9-es korosztályos csapatunk a szombati nap folyamán megkezdte szereplését a két hetente megrendezésre kerülő Bozsik-fesztiválon. Mégpedig 1 haladó és 2 kezdő csoporttal vágtunk neki a megmérettetéseknek.

Előbbi csapatunk 2 győzelmet és 2 vereséget ért el. Kreatív passz kombinációk és fegyelmezett pozíciótartás jellemezte játékunkat. Helyzetkihasználásban és a higgadtabb megoldásokban voltak hiányosságok, de összességében sikerült teljesíteni az elvárt eredményt.

Másik két csapatunk egyik része 4/4-es győzelmi mutatóval még másik csapatunk 1/4-es eredménnyel zárt. Küzdésben és akarásban maximálisan vizsgáztak a játékosok.

U11

10.01-én a második Bozsik tornán vettünk részt. Szeretünk volna jól szerepelni ezen a tornán. Tanulva az előző szereplésükön csak kettő csapatot indítottunk el. Közeledve a hétvégéhez kezdett körvonalazódni, hogy a kettő csapat is sok lesz, de már nem tudtunk vissza lépni. Betegségek, sérülések, és egyéb okok miatt a létszám nagyon megcsappant. A szűk keret miatt négy kapus közül kettőnek mezőnyben kellet játszania. Mérkőzéseken sajnos tompák, figyelmetlenek voltunk. Négy meccs, négy vereség.

U13

A Gyáli BKSE II-es a Kőbányáért Egyesület I-es csapatát fogadta. Rosszul kezdtünk. Az első negyedben két eladott labdából két gólt szerzett az ellenfél, aki ezután már nyugodtan, higgadtan játszhatott az előnyük tudatában. Harcoltunk, küzdöttünk, de a kapu előtt tanácstalanok voltunk, nem úgy, mint a vendégek. Vereséget szenvedtünk hazai pályán, de tanultunk a hibáinkból, hogy ennyi labdát nem szabad elveszteni a saját kapunk előtt.
Gyáli BKSE U13-as 1-es és 2-es csapata is érdekelt volt a bajnokság következő hétvégéjén.
Az 1-es csapat hazai pályán fogadta a csoport másik favoritját, a Gyömrő együttesét. Nagy reményekkel vártuk a mérkőzést, ahol hasonló képességű labdarúgók ellen mérhettük fel mire is lehetünk kepések. Bizakodók voltunk, mert egész héten jól rengeteget dolgoztak a gyerekek. Nyerhető mérkőzést sikerült elvesztenünk, mert semmi nem jött át az edzésen látottakból. A taktikai elemekből semmi sem valósult meg a mérkőzésen, mert mindenki ment a saját feje után.
A 2-es csapat Alsónémedin szerepelt vasárnap. A szezonban a legjobb játékunkat nyújtva játszottak a srácok. Láthattunk szép szerelést, illetve a csatárunk kicselezte az egész hazai védelmet. Csúsznak, másznak a pályán a siker érdekében, ami előbb utóbb a játékban is látszani fog. A következő hétvége végre a miénk volt. Mind a két csapat győztesen jött le a pályáról, ami ebben a szezonban eddig még nem történt meg. Az 1-es csapat szombaton Örkényen játszott, és végre magabiztos ötletes játékkal nagy arányú győzelmet aratott. A 2-es csapatunk a Kőbányáért Egyesület 2-es csapatát fogadta hazai pályán. Két egyforma erősségű csapat mérte össze tudását, amiből remek kis mérkőzés alakult ki. Vitte a srácokat a szívük előre.
Szeretnénk kiemelni az összes játékos hozzáállását, mert hősies csatában végre győzelmet ünnepelhettünk, ami kicsit történelmi is, mert az U13 2-es csapat még nem nyert mérkőzést eddig.