Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
Fő hírek Kiemelt

“Közel 25 éve foglalkozom utánpótláskorú gyermekekkel.” – Interjú Mátyás Attilával, a Gyáli BKSE új vízilabda szakosztályának vezetőjével

  • szeptember 27, 2022
  • 3 perc elolvasni
“Közel 25 éve foglalkozom utánpótláskorú gyermekekkel.” – Interjú Mátyás Attilával, a Gyáli BKSE új vízilabda szakosztályának vezetőjével

Elindult a jelentkezés a Gyáli BKSE új vízilabda szakosztályába. Az indulásról, célokról és a kihívásokról beszélgettünk Mátyás Attila szakosztályvezetővel.

Mivel foglalkoztál/foglalkozol? Mi a kötődésed a vízilabdához?

Közel 25 éve foglalkozom utánpótláskorú gyermekekkel. Kötődésem a vízilabdához nem újkeletű, évek óta jelen vagyok a sportban. Számos nemzetközi versenyen vettem részt versenybíróként, (2017-es vízes VB, férfi és női világkupák, 2020-as vízilabda EB, férfi és női Bajnokok Ligája mérkőzések, 2022-es vízes VB….). Heti szinten a Magyar Vízilabda Szövetség által rendezett bajnokságokban dolgozom (baby bajnokságtól az OBI-ig).


Mit látsz a legnagyobb kihívásnak az utánpótlás fejlesztésben, mit tartasz fontosnak? 

Legnagyobb kihívásnak tartom általánosságban a mai gyermekek körében, hogy meg tudjuk őket szólítani, elszakíthatók legyenek a virtuális tértől. Ehhez elengedhetetlen a megfelelően ösztönző szülői háttér. A vízilabdában alapvető fontosságú a megfelelő úszás kialakítása, ez bizony nagyon monoton, ezért is fontos a megfelelő szakember jelenléte, aki folyamatosan képes motiválni a sportolókat.

Mik a céljaid, jövőképed az egyesületnél?

Célom a Gyáli BKSE-nél a stabil, kiegyensúlyozott, nyugodt háttér megteremtése, hogy a gyermekek örömmel menjenek le az uszodába, ahol baráti légkörben folyhatnak  a foglalkozások. Reális jövőképnek gondolom, hogy az eddig jól működő szakosztályok mellé idővel a vízilabda is betagozódik, ezzel is új lehetőséget adva a gyáli fiataloknak, hogy helyben sportoljanak.


Milyen korosztállyal indul a szakosztály? Ki tartja az edzéseket? Hol lesz az edzés és mikor? Mikortól indulnak az edzések?

A 2012-2013-ban született lányok és fiúk jelentkezését várjuk. Rapavi Bence kollégám tartja a foglalkozásokat, aki 20 éve vízilabdázik, edzői végzettséggel rendelkezik, együtt oktatjuk a helyi gyermekeket úszásra. November 8-án tartjuk az első edzést a Gyáli Járási Tanuszodában. Az edzések keddenként 16:00-kor, péntekenként 18:00-kor, szombatonként pedig reggel 8:00-kor kezdődnek. Folyamatosan várjuk a csatlakozni vágyókat. Jelentkezni a regisztrációs lap kitöltésével lehetséges: https://forms.gle/nw69QgyGG9tnbNq1A

Előző

Következő