Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
Kézilabda

Kézilabda 2022 őszi szezon edzői értékelése

  • január 16, 2023
  • 9 perc elolvasni
Kézilabda 2022 őszi szezon edzői értékelése

A Gyáli BKSE kézilabda szakosztályának edzői értékelték a 2022-es őszi szezont, a csapatok eredményeit, fejlődését.

LU8-9 Harta Zsolt

Négy hónapja kezdtem dolgozni a csapattal, amelyben akkor 8-an voltak, ez a létszám mára már 12. A lányok folyamatosan haladnak a fejlődés útján. Vannak dolgok, melyeket már önállóan meg tudnak csinálni, egyre összetettebb feladatok elvégzésére alkalmasak. Megtanulták a csapatban való együtt dolgozást. Ha így tudunk haladni tovább, akkor egy kiváló, ügyes csapattá válhatnak.

LU10-11 Kamper Lilla

Fiatal koruk ellenére egy nagyon összetartó és lelkes csapattá váltak a lányok az elmúlt hónapok alatt, hétről-hétre látszik rajtuk a fejlődés, az akarás. Annak ellenére, hogy ebben a korosztályban nem számolják a gólokat, számtalanszor hatalmas fölénnyel tudtunk nyerni. Nagyon büszke vagyok rájuk!

A jövőben sokat kell még fejlődni, nagy hangsúlyt fektetni a védekezésre, páros kapcsolatokra.

LU12-13 Czirjék János

Tárgyév július hónapban egy hetes napközis rendszerű edzőtábor 11 fővel, augusztus hónapban 3 napos, ugyancsak napközis időbeosztásban 13 játékossal történt meg.

Augusztustól decemberig összesen 73 edzésen vettek részt a keret tagjai. Az edzéseken az átlagos jelenlét 75-85 %-os, ami edzéseken 14-17 játékos együttes fegyelmezett és eredményes munkáját biztosítja. A LU12 és LU13 korosztályban versenyeztek a lányok, mindkét korosztályban a mezőny közepének első részén helyezkedik el a csapat. A bajnokság utolsó harmadában a mérkőzéseken kiegyensúlyozott, kiemelkedő teljesítményt nyújtott és ezzel együtt szép győzelmeket szerzett a csapat.

A továbbiakban legfontosabb feladat a téli felkészülésen a lányoknál az anaerob edzésmunkával a fizikai állóképességének, valamint gyorsaságának javítása, majd szinten tartása, a versenyidőszak előtt és alatt az egyéni technikai, csapat taktikai tudásának fejlesztése. A Gyáli BKSE-nél minden személyi-, tárgyi- és szervezési feltétel biztosított, a játékosok döntő része szorgalmas, kiváló edzéslátogatottsági mutatókkal rendelkező személyiség.   

Nekem, mint az LU13 csapat edzőjének fő célom a gyerekek eredményes kézilabda oktatása mellett, testben és lélekben egészséges, sportágat szerető, sikeres felnőtté válásukban való közreműködés.

LU14-serdülő Brigovácz Nikolett

Az U14-es csapattal bejutottunk a felsőházba, elégedett vagyok ezzel az eredménnyel, tavasszal pedig a nehéz ellenfelekkel jó mérkőzéseket szeretnénk játszani, minél több győzelemmel. U17-es csapatunkkal középmezőnyben vagyunk, szeretnék velük előrébb végezni majd, mint most vagyunk. A csapat egysége nagyon jó, nyár óta sokat tanultak és fejlődtek a játékosok, de állóképességben, erőnlétben, technikailag és taktikailag is vár még rájuk sok feladat, hogy a kívánt célokat elérjük év végére.

Női ifi-felnőtt Bocskai Boglárka

Női ifjúsági 

Ifjúsági csapatunk céljai között szerepelt, hogy a félév végén dobogós helyezést érjünk el. Ezt sikerült is abszolválni, hiszen csupán két ponttal lemaradva, megszereztük a 3. helyet. 

Voltak nehezítő körülmények a félév során, de egy csapatként küzdünk és készülünk tovább a céljainkért. A lányok alázatosan dolgoznak és hiszem, hogy a kemény munka meghozza az eredményt.

Külön öröm, hogy már egyénileg is tudnak érvényesülni a játékosok, hiszen a góllövőlistán 3 gyáli is szerepel az első tízben.

Női felnőtt

Igazán büszkék lehetünk a lányainkra, akik fiatal koruk ellenére megállják a helyüket egy felnőtt bajnokságban. A legtöbb mérkőzésen felvettük a kesztyűt ellenfelünkkel, azonban a végén sokszor döntött a rutin. Jó úton haladunk, egyre dinamikusabban és fegyelmezettebben tudunk játszani. Reméljük, ez a következő félévben már pontokban is megmutatkozik majd. 

A góllövőlista élén ebben az korosztályban is gyáli játékos szerepel. 

FU8-9 Kamperné Tényi Zsuzsanna

A 2022-23-as szezont jórészt óvodából érkező elsősökkel, néhány tapasztaltabb másodikossal és még néhány tehetséges, ám jelenleg is óvodába járó kisfiúval kezdtük el.

Tekintettel arra, hogy ennek a korosztálynak a szövetség februártól indít bajnokságot, így a környező településeken működő korosztályos csapatokkal szerveztünk több alkalommal az ősz folyamán mérkőzéseket, vettünk és veszünk részt kupákon. Azt, hogy mekkora szükség van ezekre a tapasztalatszerzésekre, mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy az eleinte kudarcokat megélő kis csapat már a decemberi kupán második helyezést ért el.

Nagy büszkeség ez az egyesületnek és minden szívvel dolgozó sportolónak, így nekem is.

FU10-11 Marosi Nóra

A 2022/23-as szezon nyári alapozását a fiú U10/11-es csapatunk a legkisebbekkel (U8/U9) kezdte meg. Egészen szeptember végéig közösen edzettünk, és azóta is keddenként közösen készülünk az előttünk álló meccsekre. Rengeteget fejlődtek a fiúk mind védekezésben, mind támadásban és az együtt eltöltött félév alatt nagyon szuper csapattá kovácsolódtak össze. Meccsről-meccsre megfigyelhető, hogy az egyéni játék helyét egyre jobban átveszi a csapatmunka. Az egyesület és én is méltón lehetünk büszkék rájuk! 

FU12-13 Juhász Béla

2022.08.15-től vezetem a fiú 13-as csapatot. Eleinte nagyon kevés gyerek jött és ők is

rendszertelenül jártak az edzésekre. Fő feladatomnak tartottam, hogy rendszeresen és

fegyelmezetten vegyenek részt a foglalkozásaimon. Úgy gondolom sikernek könyvelhetem el, hogy ezt az év végére elértem.

Az ősz során 8 új fiú érkezett, ebből 7-en azóta is velünk dolgoznak. Elfogadták a csapatomban kialakult fegyelmet és végzik azt a tudatos munkát, amelyet a többiek már megszoktak.

A csapatomban 5 játékos 2010-ben, 9-en 2011-ben és 4-en 2012-ben születtek. Ebből

adódik, hogy számunkra inkább a fiú 12-es bajnokság kecsegtet siker lehetőségekkel.

Eredményeinkről:

FU 13:  8 mérk.     1gy.  0 d.  7 ver.    105:199 /-94

FU 12:  8 mérk      4 gy.  0 d.  4 ver.  139:154  /-15

Célom, hogy tavasszal még motiváltabban járjanak az edzésekre és a bajnokságban eredményesebben szerepeljünk.

FU14-15 Tomoriné Kamper Olivia

Jelentősen átalakult csapatunk, hiszen pár játékosunk elkerült az akadémiák csapataiba.

A nyári felkészülésünk zökkenőmentesen alakult, a fiúk szépen dolgoztak. Kialakult egy nagyon jó csapatszellem, ezt a pályára is sikerült átvinni. Volt olyan mérkőzés, ahol 4-5 gólos hátrányból sikerült fordítani az u14-es bajnokságban ennek is köszönhetően. Sok új dologgal kellett megismerkedni a csapatnak, új felállásokban kell kézilabdázniuk, az első fordulókban akadtak nehézségeink ebből fakadóan. A félév végéhez érve elmondható, hogy jó úton járunk, felvette mindenki a ritmust. Szeretik és komolyan is gondolják a kézilabdát. Többen részt vettek a karrierépítő előadáson, amiből még többet meríthetnek a gyerekek.

Több 2008-as fiú kapott szerepet a serdülő 2. osztályban versenyző csapatunkban, célunk, hogy még többen érjék el azt a szintet.

A szezon hátralévő részében a mentális, fizikális felkészülésen van a hangsúly a korosztálynak megfelelő egyéni képességek fejlesztésével egyidőben.

Férfi serdülő, ifi, felnőtt Adorján Gábor

2022. augusztus elején kezdtük meg a felkészülést a bajnokságra, heti 4 edzéssel. Az edzések tartalma az újdonságok becsempészése, kondicionális állapot fejlesztése és a mérkőzés állóképesség folyamatos javítása volt a terv, amiből sok mindent meg tudtunk valósítani, de még mindig nagyon sok feladatunk van.

Az edzéslátogatás a felkészülés elején pozitív volt, viszont az iskola elindulásával sajnos sok hiányzással kellett számolni. Tudtuk előre, hogy a bajnokságok elindulásával nagyon nagy fizikális teher hárul a játékosokra, hiszen volt olyan sportolónk, akinek heti három meccset kellett lejátszania.

Ehhez próbáltuk igazítani az edzésterheléseket az egész őszi szezon során, de többször találkoztunk mentális és fizikai fáradtsággal.

Összességében elégedett vagyok az itt maradó játékosok hozzáállásával , többeknél fejlődés tapasztalható, viszont agresszivításban, csapatszintű fegyelemben komoly előrelépést kellene elérnünk.

Azoknak a játékosoknak, akár utánpótlás, akár felnőtt korúak szeretném megköszönni az első félév munkáját, és remélem, hogy a második félév sikeresebb lehet.

Előző

Következő