Figyelem!Jelentkezz a BKSE SportegyesülethezRészletek
Fő hírek Kézilabda Kiemelt

Kézilabda alközpont lett a Gyáli BKSE

  • december 12, 2022
  • 2 perc elolvasni
Kézilabda alközpont lett a Gyáli BKSE

A Magyar Kézilabda Szövetség 2021-ben döntött úgy, hogy létrehozza minősített tehetséggondozási programját. Ennek keretében négy képzőközpontot állított fel az idei évtől, ahol 12-14 éves korosztályban folyik a tehetségek gondozása. Nagy öröm számunkra, hogy a szakmai felmérések következtében a dabasi képzőközpont alközpontjává váltunk. 

„Egy nagyon jó kezdeményezéshez csatlakozhattunk. Elsősorban utánpótlás nevelő klub vagyunk, ezért fontos, hogy az itteni gyerekek lehetőséget kapjanak a fejlődésre. Olyan új képzési rendszerben vehetünk részt, ami még szélesebb látókörben tárja fel a tehetségeket. Lehetőségünk lesz teljesítmény diagnosztikai mérésekre is, ezáltal klubunkban még professzionálisabb utánpótlásnevelés folyhat. A képzés végén a játékosaink bekerülhetnek az állami akadémiák valamelyikébe vagy a képzőközpontok egyesületeibe, illetve egy olyan adatbázisba, amiből később kikerülhetnek a válogatott tagjai.” – mondta Tomori Győző a Gyáli BKSE elnöke. 

Tomoriné Kamper Olivia a Gyáli BKSE kézilabda szakosztályának vezetője hozzátette: „Nagy megtiszteltetés, hogy a 6 éve újra indult BKSE kézilabda szakosztályában közel 200 utánpótláskorú gyerek kézilabdázik. Az, hogy a képzési központ látószögébe kerültünk, elismerés az eddigi munkánkra nézve. A kiválasztott korosztályok edzésszámai növekednek, amiben nagyobb hangsúlyt kap a folyamatos egyéni képességfejlesztés és technikai képzés.”

Előző

Következő